Студенти ПМФ-а у посјети компанији M:tel

M:tel
Foto: m:tel

Као наставак успостављања успјешних сарадњи са академском заједницом, компанија M:tel је у сриједу 25. маја 2022. године, угостила студенте Природно-математичког факултета Бањалука. Овим сусретом је настављена успјешна сарадња између ове образовне институције и M:tel-а.

Студенте, у пратњи професорке Милане Грбић и професора Драгана Матића, угостили су представници Функције за IT и Сектора за људске ресурсе компаније M:tel, који су представили профил компаније, а кроз стручне теме "Дата science за понијети" и "Huawei cloud рјешења и успостављање виртуалног дата центра", студентима су приказали улогу IT-ја у савременом телеком систему. Први пут овом интерактивном дружењу и предавању присуствовали су и студенти најновијег смјера информатике.

Студентима су се представили и бивши студенти ПМФ-а који су се након праксе и запослили у компанији M:tel те су ово дружење искористили да пренесу своја искуства и оно чиме се данас баве, те колико је битно теоретска знања поткријепити и практично, што компанија M:tel уз помоћ свог стручног кадра управо и чини.

У само задње четири године, програм стручне праксе у M:tel-у је завршило више од 100 студената, а значајан број тих практиканата је након праксе започео и своју каријеру у компанији.

Компанија M:tel позива студенте факултета ЕТФ Бањалука, ЕТФ Источно Сарајево, ФЕТ Тузла, ПМФ Бањалука или ФТН Нови Сад да се пријаве за праксу, а то могу учинити путем мејл адресе [email protected].

А за све оне који желе постати дио M:tel тима и започети каријеру управо у овој компанији, ту је адреса [email protected] путем које могу да се пријаве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана