Студенти из Брчког организовали "Слатки базар": Прикупљају новац за пакетиће за дјецу из сиромашних породица

Срна
Foto: Срна

БРЧКО- Студенти Економског факултета у Брчком организовали су данас "Слатки базар", у оквиру којег продају колаче испред зграде Факултета како би прикупили новац за новогодишње пакетиће за дјецу из породица слабог материјалног стања.

Предсједник Савеза студената Економског факултета у Брчком Владимир Каностревац рекао је новинарима да је ово једна у низу хуманитарних акција које студенти организују сваке године, те да је "Слатки базар" дио акције која је покренута прије 15 дана, а трајаће још сљедеће седмице.

"Питали смо се којој ћемо дјеци поклонити пакетиће. Свако од колега зна у својој улици и насељу неколико дјеце којима ће требати ови поклони", рекао је Каностревац.

Он је додао да ће пакетиће дијелити неколико дана прије Нове године.

Каностревац је подсјетио да су студенти у холу Економског факултета поставили кутију за прикупљање добровољних прилога, те да ће кутије бити постављене и у неколико кафића и маркета у граду који су се одазвали овој хуманитарној акцији.

Милица Стокановић, студент треће године Економског факултета, рекла је да су идеју о "Слатком базару", коју је предложила једна њена колегица, сви одмах прихватили, те да су припремили много колача за које нису одредили цијену.

Студент Амна Балија каже да су задовољни продајом колача, да су купци, углавном, њене колеге, али и професори и ђаци из Економске школе, која се налази близу Факултета, те да колаче купују и грађани у пролазу.

Хуманитарну акцију својих студента подржао је и декан Економског факултета у Брчком Лазар Радовановић, који им се данас придружио на "Слатком базару".

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана