СТУДЕН Група представила улагања у вриједности од 500 милиона КМ

Глас Српске
СТУДЕН Група представила улагања у вриједности од 500 милиона КМ
СТУДЕН Група представила улагања у вриједности од 500 милиона КМ

Брчко – Највећи инвеститор у прехрамбену индустрију Босне и Херцеговине, и највећи страни инвеститор у Брчко дистрикт, СТУДЕН Група, представила је данас пословну иницијативу у вриједности од 500 милиона КМ која ће омогућити потпуни раст и развој пословног амбијента у Брчком и квалитета живота грађана дистрика али и цијеле регије.

У сарадњи са градоначелником Брчко дистрикта БиХ, предсједником Скупштине и Привредном комором, СТУДЕН Група је одржала презентацију под називом „Пословна иницијатива за свеобухватно побољшање пословног амбијента и стандарда живота у Брчко дистрикту БиХ". Осврћући се на улагања и привредна кретања у свијету, али и земљи током посљедње двије деценије, представљени су потенцијали и простор за враћање Брчко дистрикта на карту атрактивних пословних локација са богатим садржајем.

„Овако значајна пословна иницијатива, која предвиђа више од 4.000 радних мјеста и улагање од 500 милиона КМ могућа је само уз међусобну подршку и сарадњу са надлежним институцијама, која је на крају и кључна за овакве пројекте. Инвестицијска привлачност се неизоставно своди на једноставну и ефикасну сарадњу страних и домаћих инвеститора са функционалним системом и стабилним окружењем које омогућава брзу реализацију послова" рекао је предсједник Управе СТУДЕН Групе Илија Студен.

На презентацији су представљени начини како да висококвалитетни производи и услуге нађу своје мјесто у потенцијалу које Брчко дистрикт посједује, а обухваћени су бизнис планови у домену туризма, пољопривредне производње, забаве, инфраструктуре, те процесне индустрије и логистике.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић и предсједник Скупштине Есед Кадрић изразили су позитивно расположење и обавезали се на максималну сарадњу са институционалне стране како би се инвестициона клима у Брчком поправила, а представљени пројекти убрзо заживјели.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана