Sberbank и ове године проглашен руским највриједнијим брендом на свијету

P.R.
Sberbank и ове године проглашен руским највриједнијим брендом на свијету

Према међународној агенцији Brand Finance Sberbank је и даље највриједнији руски бренд.

Вриједност Sberbank бренда износи 13,233 милијарде USD, што је више од 870 милиона USD у односу на 2019. годину. Од 2014. године Sberbank биљежи стални раст вриједности свог бренда. Током прошле године помјерио се за двије позиције и тако заузео 139. мјесто. Банка је такође задржала свој елитни ААА + рејтинг као банкарски бренд. Само десетак брендова у оквиру Глобал 500 достигло је елитни рејтинг ААА + ове године.

"Sberbank значи повјерење у Русији. То много говори о њеном успјеху у Brand Finance Global 500 и ове године. Sberbank се поново истакла као стабилан бренд на који се ослањају милиони грађана Русије. Стратешко кретање од традиционалних финансија према другим аспектима живота клијената, нарочито у дигиталном простору, отворило је пут Sberbank бренду као најпоузданијем бренду у Русији.„ изјавио је David Hiagh, генерални директор међународне агенције Brand Finance.

Branf Finance је водећа свјетска независна агенција за процјену и стратегију бренда са канцеларијама у преко 20 земаља. Brand Finance премошћује јаз између маркетинга и финансија квалитативном процјеном финансијске вриједности бренда. Ослањајући се на стручност у стратегији, брендирању, истраживању тржишта, визуелног идентитета, финансија, пореза и интелектуалног власништва, Brand Finance помаже власницима брендова и инвеститорима да донесу исправне одлуке за максимизирање вриједности бренда и пословања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана