Сбербанк Бања Лука донирала CTG апарате УКЦ РС

PR
Сбербанк Бања Лука донирала CTG апарате УКЦ РС

Настављајући праксу друштвено одговорног пословања и пружања подршке локалним заједницама, Сбербанк а.д. Бања Лука је донирала два CTG апарата , за потребе Клинике гинекологије и акушерства у Бањој Луци. Генерални директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске проф. др Владо Ђајић је примио донацију, коју је у име Сбербанк а.д. Бања Лука, уручио предсједник Управе Александар Кесић.

Овом приликом, проф. др Владо Ђајић је изразио своју захвалност Сбербанци, која како каже, подржава и препознаје значај Универзитетског клиничког центра Републике Српске и помаже у побољшању  постојећих услова за лијечење пацијената. „Са овом медицинском опремом, која има велику улогу у пренаталном периода жена, свакако ћемо унаприједити и олакшати наш свакодневни рад, а овакве донације су подршка у дугорочном  развоју највеће здравствене установе у Републици Српској” изјавио је проф. др Владо Ђајић.

Предсједник Управе Сбербанк а.д. Бања Лука Александар Кесић, је овом приликом рекао да се Сбербанк а.д. Бања Лука опредијелила за принципе донација и помагања општинама широм Српске. „Изузетно нам је  задовољство што смо били у прилици да изађемо у сусрет и помогнемо Клиници гинекологије и акушерства у Бањој Луци, јер тиме улажемо у нашу будућност. Донацијом CTG апарата који је намијењен за дијагностичку методу праћења стања фетуса чија је примјена значајно смањила компликације у перинатологији, дајемо свој допринос у циљу побољшања услова његе и прегледа будућих мајки. Ова донација представља само једну у низу наших активности хуманитарног карактера и наше друштвене одговорности, а које су важан дио пословања и корпоративне културе.”, истакао је овом приликом  Кесић.

 

Сбербанк а.д. Бања Лука као друштвено одговорна институција, настоји да локалним заједницама у којима послује, изађе у сусрет и да до знања у коликој мјери препознаје њихове потешкоће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана