Састанак представника фондова здравственог осигурања РС и ФБиХ: Циљ унапређење права осигураника

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Представници Фонда здравственог осигурања (ФЗО) Републике Српске и Завода здравственог осигурања и реосигурања (ЗЗОР) Федерације БиХ (ФБиХ) разговарали су данас о заједничким активностима у вези са спровођењем међународних уговора које је БиХ потписала са другим земљама, те о обавезама које произилазе из европских интеграција у области здравственог осигурања.

На радном састанку у Бањалуци размијењена су мишљења и искуства и у вези са другим темама и правима из здравственог осигурања, а с циљем додатног унапређења рада и права осигураника обје институције, саопштено је из ФЗО Републике Српске.

Представници ЗЗОР ФБиХ, између осталог, информисани су о процедурама и правима за вријеме привремене спријечености за рад обољелих од вируса корона у Српској.

На састанку је разговарано и о примјени Споразума о начину и поступку кориштења здравствене заштите осигураних лица на територији БиХ, ван територије ентитета, односно Брчко дистрикта, којем осигурана лица припадају.

У саопштењу се наглашава да ће ФЗО Републике Српске наставити добру сарадњу, како са ЗЗОР ФБиХ, тако и са другим фондовима здравственог осигурања из региона, првенствено са намјером да се преузму добра пракса и позитивна искуства ради додатног побољшања прописа и поједностављења процедура код остваривања права осигураника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана