Руски филтери из бањалучког "Космоса" ускоро у цијелој ЕУ

PR
Руски филтери из бањалучког "Космоса" ускоро у цијелој ЕУ

БАЊАЛУКА- Предузеће "Космос" а.д. Бањалука је, у склопу својих дјелатности, постигло споразум са компанијом "Крет" из Русије о производњи и дистрибудији за подручје цијеле Европске уније јединственог фотокаталитичког система пречишћавања ваздуха "Тиокрафт".

- Ријеч је о фотокаталитичком уређају за пречишћавање ваздуха који је осмишљен, патентиран и произведен у Русији, а од свих постојећих разликује се по томе што је ријеч о најдјелотворнијој технологији у чишћењу и и дезинфекцији ваздуха од вируса, бактерија, укалупљених спора, плијесни и других органских спојева без замјене филтерских елемената и без накупљања патогене микрофлоре – истакли су у "Космосу" и додали да, поред тога, дизајн уређаја искључује допунске елементе.

У "Космосу" истичу да се уређаји могу примјењивати у различитим просторима, па тако и на мјестима сталног или повременог боравка људи, попут стамбених просторија, пословних простора, вртића, школа, болница, музеја, библиотека, дворана и других установа.

- Увај уређај смањује штетне утицаје на људски имунолошки систем, неутралише неугодне мирисе у просторијама, спречава ширење сезонске заразне епидемије и смањује онечишћење ваздуха патогеном микрофлором – истакли су у "Космосу".

Кажу да је уређај погодан и за примјену у пољопривредним скалдишним просторима, у којима спречава ширење плијесни чиме се повећава рок трајања пољопривредних производа у складиштима са присилном вентилацијом.

- Уређај се може користити и у производним погонима јер спречавањем ширења микроба, вируса и патогена кроз ваздух повећава учинак пољопривредних предузећа и газдинстава, пвећавајући приносе усјева и смањујући ризик од губитка – нагласили су у "Космосу" и додали да се примјеном уређаја у процесу производње стерилизује ваздух и паковању производа повећава квалитет и рок трајања.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана