Рекордни резултати за LKQ Europe: Приходи порасли на 1,53 милијарди долара

PR
Рекордни резултати за LKQ Europe: Приходи порасли на 1,53 милијарди долара

ЦУГ - Корпорација LKQ (Nasdaq: LKQ), матично предузеће компаније LKQ Europe, објавила је јуче резултате за трећи квартал 2021. који одражавају континуирану снагу компаније у низу кључних метричких података, укључујући укупан приход, профитабилност по сегментима и слободан ток готовине.

- Наше иницијативе за изврсност у пословању и даље доводе до рекордних резултата за LKQ. У овом кварталу забиљежили смо највишу маржу EPS и сегментну EBITDA маржу у историји компаније. Посебно смо задовољни резултатима нашег европског сегмента, јер је његова маржа у трећем кварталу од 11,5 одсто највиша у више од девет година. Ови резултати потврђују наше повјерење у програм 1 LKQ Europe, стратешке иницијативе које су у његовој основи те способности тима који води његову реализацију - нагласио је предсједник и генерални директор корпорације LKQ Dominic Zarcone.

Глобални приходи за трећи квартал 2021. износили су 3,3 милијарде долара, што је повећање од 8,2 одсто у поређењу са 3,0 милијарди долара у трећем кварталу 2020. што одражава ануализацију утицаја пандемије током трећег квартала 2020. Европски сегмент LKQ остварио је раст прихода од 2,7 одсто на 1,53 милијарди долара у трећем кварталу 2021. у поређењу са 1,48 милијарди долара у трећем кварталу 2020.

- У захтјевној средини са растућим трошковима у ланцу доставе и ограничењима у вези са “ковидом 19” тим LKQ Europe наставио је остваривати позитивне резултате. Охрабрен сам трајном усредсређеношћу наших запослених на наше клијенте, што доводи до ефикасности и тиме проширивања наших оперативних маржи. Извршење програма 1 LKQ Europe наставља давати резултате - изјавио је генерални директор LKQ Europe Arnd Franz.

LKQ Europe, зависно предузеће корпорације LKQ, са сједиштем у Цугу у Швајцарској, водећи је дистрибутер замјенских резервних дијелова за аутомобиле, комерцијална комби возила и индустријска возила у Европи. Групацију чине Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, SiM Impex и групација STAHLGRUBER, као и Atracco, фирма специјализована за рециклирање. LKQ такође посједује мањински удио у групацији Мeknomen.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана