Раст прихода и добити m:tela у пословној 2018. години

PR
Раст прихода и добити m:tela у пословној 2018. години

Мтел Група је пословну 2018. годину завршила уз забиљежени раст пословних прихода и раст добити.

Упркос пословном амбијенту који је веома захтјеван, финансијски показатељи на нивоу Мтел Групе за пословну 2018. годину показују тренд раста.

Нето добит у пословној 2018. години износи 60,9 милиона КМ, уз раст пословног прихода за 3,4%. Укупни пословни приходи износе 452,1 милион КМ и виши су у односу на приходе остварене у претходној години за 15,1 милион КМ, уз укупно реализоване инвестиције у износу 154,1 милион КМ.

У 2018. години Мтел је унаприједио портфолио интегрисаних и ТВ услуга, услуга мобилне телефоније, те интернета у циљу повећања задовољства корисника, те корисничке базе која на крају 2018. године износи више од 1,6 милиона корисника.

 „Годину иза нас заокружили смо резултатом увећања нето добити за 4,6 милиона конвертибилних марака у односу на претходну годину, а нову годину започињемо богатији за искуство у добрим пословним потезима када су аквизиције у питању, повећањем броја корисника, позитивним финансијским резултатима, унапређењем постојећих и увођењем нових услуга које прате свјетске трендове, добром комуникацијом са пословним партнерима, као и са заједницом у којој послујемо”, истичу у компанији Мтел.

Усмјереност Мтела на развој услуга које диктира модерно доба, у 2018. години је резултирала увећањем корисничке базе интегрисаних услуга за 11,8%, а самим тим биљежи се и раст прихода од интегрисаних услуга за 13,1% у односу на претходну годину, и износе 61,6 милиона КМ.                   

У сегменту мобилне телефоније 2018. годину карактерише стабилизација корисничке базе при чему је број корисника већи за 2,5% у односу на претходну годину. У укупном броју корисника мобилне телефоније, најзначајнији раст забиљежен је у оквиру постпаид корисничке базе која је увећана за 5,1%, с очекиваном тенденцијом раста и у наредном периоду.

 

„Мтел је потпуно спреман за увођење LTE  мобилне мреже четврте генерације, која ће осим бржег преноса података и мултимедијалних садржаја, обезбиједити и развој нових, напреднијих сервиса који ће бити на услузи нашим корисницима широм БиХ. У времену које је пред нама, наставићемо реализацију већ постављених циљева, паралелно правећи нове у складу са тржишним захтјевима”, истичу у Мтелу.

 

 

m:tel – имате пријатеље!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана