Први „Vivia Virtual Run&More Weekend" фестивал почиње 17.07. у 18 часова

P.R.
Први „Vivia Virtual Run&More Weekend" фестивал почиње 17.07. у 18 часова

У оквиру првог „Vivia VIRTUAL Run&More Weekend" фестивала који се одржава овог викенда, сви пријављени такмичари моћи ће истрчати једну од тека: м:тел РМЦ Бањалука полумаратон, Беко 10К" - трку на 10 километара или тимску трку на 5 километара.

Како су објаснили из организације, виртуелне трке, трче се у периоду од петка 17.07. од 18 часова, па све до понедјељка 20.07. до 22ч, на било којој локацији или траси коју тркачи сами одаберу, осим на професионалним тркачким стазама, јер је ријеч о уличним тркама. 

Све учеснике виртуелних трка очекује тркачки пакет, а они који постигну циљ, окитиће се и финишерском медаљом.

Основни предуслов за учешће у "Vivia Virtual Run&More Weekend" фестивалу осим пријаве, јесте, да тркач на свој паметни телефон или сат инсталира „STRAVA" online платформу која помоћу GPS сигнала мјери вријеме и дужину претрчане трасе.

Након што такмичари инсталирају "STRAVA" апликацију, потребно је да се унутар апликације пријаве на догађај под називом " Vivia Virtual RunAndMore Weekend ", те учлане у групу за одабрану трку. За вријеме трке није неопходно бити онлине (прикључен на интернет), али  потребно је да GPS сигнал (локација) све вријеме буде укључен. По завршетку истрчане трасе , потребно је да тркач притисне дугме STOP у апликацији. Затим, када буде на мрежи (online), да у избору кликова "resume" и "finish" кликне на FINISH. „STRAVA"ће очитати руту трчања и тачно и прецизно вријеме у ком је тркач претрчао дистанцу. По очитавању података, апликација ће сваки појединачни резултат доставити у групу/трку у коју се такмичар пријавио.

Све правовремено запримљене резултате обрадиће стручни тим сачињен од чланова организационог одбора и познатих атлетских имена.

Из организације напомињу да су све раније пристигле пријаве према званичном правилнику организатора, важеће и за виртуелне трке, а уколико су такмичари онемогућени да трче, своју котизацију могу пребацити за наредну годину.

Сви учесници који трче виртуелне трке обавезни су преузети свој тркачки број са официјелног website-а организатора www.runandmore.org. Након преузимања персонализованог броја са именом и презименом, потребно је исти одштампати и истакнути на мајици за вријеме трчања.

Након обрађивања и контроле свих резултата, комисија ће објавити побједнике, а три најбржа тркача у мушкој и женској категорији у полумаратону и трци на 10км, очекују и новчане награде. Прва три такмичара у мушкој и женској категорији у м :тел РМЦ Бањалука полумаратону освајају : 1. мјесто 150 еура, 2. мјесто 80 еура, 3. мјесто 50 еура. Наградни фонд за Беко 10к трку у обје категорије - мушкој и женској : 1. мјесто 120 еура, 2. мјесто 60 еура, 3. мјесто 40 еура.

Побједнике тимске трке 5К Теам Run очекују робне награде.

"Трчимо хумано-трчимо за Ријетке" слоган је под којим се реализују хуманитарне активности догађаја. Ријеч је о акцији у којој сваки пријављени учесник било које виртуелне трке, може своје километре поклонити онима којима је то најпотребније. Ове године сав новац прикупљен "продајом километара" биће дониран Савезу за ријетке болести РС, а средства се прикупљају на начин, да сваки тркач, као физичко лице, може сам да одреди цијену свог километра и пронађе донатора/спонзора који ће их откупити. Тај донатор, тј. купац километара, новац даље уплаћује на рачун Савеза за ријетке. (S.W.I.F.Т. цоде: SABRBA2B, IBAN је BA395672410000626386, Жиро рачун бр. 567-241-27000217-32 код СБЕРБАНК).

За оне који су из оправданих разлога спријечени да трче и на тај начин продају своје километре, а желе помоћи обољелима од ријетких болести, могу то учинити до 30.07, тако што ће позивом на хуманитарни број 1433, донирати Савезу 1 КМ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана