Позив малим и средњим предузећима у Босни и Херцеговини

PR
Позив малим и средњим предузећима у Босни и Херцеговини

Свјетска банка (WBG), у сарадњи са Шведском агенцијом за међународни развој и сарадњу (Sida) и уз имплементацију консултантске куће Deloitte, финансира пројект Савјетодавна подршка пословном управљању.

У оквиру пројекта Савјетодавна подршка пословном управљању у Босни и Херцеговини, предузећима се нуди бесплатно и прилагођено пословно савјетовање за подстицање успјешног пословања предузећа, те стварања нових радних мјеста. Испуњавањем пријавног обрасца за учешће на пројекту Савјетодавне подршке пословном управљању, добивате прилику да Ваше предузеће буде одабрано за интензивну стручну подршку у креирању прилагођених стратегија за раст и развој пословања.

Битно је нагласити да су мала и средња предузећа један од најважнијих фактора свеобухватног привредног раста, која у Босни и Херцеговини генерирају преко 60% укупне запослености и преко 60% БДП-а. С циљем подстицања раста и развоја пословних субјеката пројект ће омогућити подршку признатих Deloitte експерата у креирању циљаних рјешења за стварне изазове са којима се сусрећу мала и средња предузећа у Босни и Херцеговини.

Како учешће може унаприједити пословање предузећа?

Учешће на пројекту осигурава бесплатну пословну подршку локалних и регионалних Deloitte експерата, те укључује подршку у сљедећим областима пословања:

- анализа кључних пословних функција (развој производа, производње, продаје и маркетинга, управљања људским ресурсима и др.) и идентификација прилика за унапређење пословних процеса;           

- идентифицирање јединствених мјера за унапређење пословања,           

- пружање подршке приликом имплементације идентифицираних мјера, као и подршку за стратешко управљање, планирање, финансије и рачуноводство, заштите околиша, те других области.

Подршка пројекта је усмјерена према предузећима која задовољавају испод наведене критерије:

  - имају сједиште у широј регији градова Сарајева, Бања Луке или Мостара,

  - имају најмање 10, а највише 100 запосленика,

   - да су у 100% приватном власништву,

   - да су финансијски одговорни у смислу уредне уплате пореза, доприноса и других обавеза,

   - да имају стабилно и успјешно пословање, финансије и репутацију, и

    - да послују најмање 3 године.

Овај позив није погодан за сљедећа предузећа која су:

   - регистрована као самостална дјелатност или обрти,

  - предузећа у државном/јавном власништву,

  - финансијске институције,

   - регистрована за обављање сљедећих дјелатности: коцкања, лутрије и игара на срећу, производња и трговина оружјем, производње духана и духанских производа,

   - на листи искључења IFC-а (International Finance Corporation),

  - тренутно примају сличну подршку других донатора.

Очекивано трајање пројекта је 9 мјесеци, за вријеме којег се очекује активна сарадња изабраних предузећа ради успјешног испуњења циљева подршке.

Како се заинтересована предузећа могу пријавити?

Уколико сте заинтересовани за наведену бесплатну консултантску подршку и задовољавате горе наведене критерије или су Вам потребне додатне информације:

- контактирајте нас путем е-maila [email protected] како бисте изразили свој интерес, те добили пријавни образац за попуњавање и упуте за пријаву, или

      - посјетите нашу web страницу www.deloitte.com/ba како бисте преузели пријавни образац, те исти попунили и доставили према дефинираним упутама.

Рок за пријаву је 31. јануар 2019. године.

У зависности од броја примљених пријава као и финансијских ограничења пројекта, предузећа ће бити рангирана у складу са пројектним циљевима и контактирана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана