Потписани уговори о запошљавању 136 лица у Источном Новом Сарајеву

Срна
Потписани уговори о запошљавању 136 лица у Источном Новом Сарајеву

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО- Завод за запошљавање Републике Српске потписао је уговоре са 74 послодавца за запошљавање 136 лица из општине Источно Ново Сарајево, што је више од 10 одсто од укупног броја незапослених у овој локалној заједници.

Директор Завода Мирослав Вујичић рекао је новинарима да је у овој установи евидентирано око 1.290 незапослених лица са подручја општине Источно Ново Сарајево, те да Завод, заједно са послодавцима, на овај начин директно помаже у запошљавању.

"Данас смо упознали послодавце и о пројекту који ћемо расписати на наредној сједници, а који је искључиво намијењен за запошљавање борачке категорије. Вјерујем да ће послодавци, поред свих, показати интересовање и за наш наредни пројекат", изјавио је Вујичић.

Власник Стоматолошке ординације "Станојевић" Михаел Станојевић изразио је задовољство због вишегодишње добре сарадње са Заводом за запошљавање и данашњим потписивањем уговора за пријем нових радника.

"У протеклим годинама примали смо и приправнике и раднике на неодређено вријеме у различитим категоријама. У случају појаве неког проблема, Завод је увијек био веома сусретљив и помагао у његовом рјешавању. Вјерујем да ћемо нашу сарадњу наставити", рекао је Станојевић.

Директор Предшколске установе "Патријарх Павле" у Источном Новом Сарајеву Никола Ашанин овај програм сматра изузетно значајним, наводећи да на овом подручју нема довољно стручно оспособљених васпитача за рад у предшколским установама.

"Послодавци и друге предшколске установе нису у могућности да сами финансирају обучавање радника за рад у овим установама. Зато нам је финансијска подршка Завода за запошљавање веома значајна", рекао је Ашанин.

Он је навео да је у установи коју води драгоцјен сваки радник који, обучавајући се и стручно оспособљавајући за самосталан рад у струци, може помоћи у васпитно-образовном раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана