Подруми “Вукоје 1982” објединили златну медитеранску осовину

PR
Подруми “Вукоје 1982” објединили златну медитеранску осовину

Подруми “Вукоје 1982” и ове, као и претходних двије године, нашли су се међу пет освајача трофеја Бијели грозд који се, већ пету годину за редом, додјељује на Међународној конференцији о ено-гастро туризму коју организује Удружење за културу стола, Г.Е.Т. из Загреба, Хрватска.

Конференција је била намијењена професионалцима из ено-гастро и туристичког свијета свих сегмената: Винарима, произвођачима делиција, угоститељима, трговцима, тоуроператорима, туристичким радницима, маркетиншким агенцијама, улагачима, представницима институција и свим заинтересованим из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Србије и  Македоније.

И ове године конференција је имала међународни карактер, а отворене расправе о праксама развоја винског туризма постају заштитни знак ове манифестације која има за циљ развој и јачање конкурентности винског, односно ено-гастро туризма као значајног фактора за одржив и равномјерни развој свих крајева.

Поред подрума “Вукоје 1982” овогодишњи добитници Бијелог грозда били су и “Stancija Meneghetti” и  “Vuglec Breg” из Хрватске, винарија “Doppler из Словеније и “Chateau Winery Kamnik” из Македоније.

Подруми “Вукоје 1982” су се и на овој конференцији представили  као једина винарија која у континутитету биљежи овакве и сличне успјехе те се већ сада јасно позиционирала у сам  врх винског туризма регије.

Успјех постигнут на овогодишњој Г.Е.Т.-овој конференцији несумњиво потврђује континуитет квалитета који посједује ова винарија, а од ове године енофилима и гастро експертима подруми “Вукоје 1982” стављају на располагање новотворену дестилерију као још један сегмент ено-гастро доживљаја.

У том објекту, у Засад пољу, у јединственом амбијенту херцеговачког пејзажа, посјетиоци ће се моћи упознати са производњом гроздових ракија и маслиновог уља подрума “Вукоје 1982” те уживати у дегустацији ових потпуно нових производа реномиране винарије.

На тај начин Радован Вукоје, власник “Вукоје 1982”, заокружује своје виђење дегустационе тачке и обједињује златну медитеранску осовину грожђе-вино-ракија-маслина  промовишући тако елитну гастрономску  понуду која спремно чека многобројне гастрономе који ће походити овај дио Медитерана. 

Поред овг објекта подруми “Вукоје 1982” посједују Винску Галерију на крову Требиња,Виноградареву кућу у херцегвачкој Тоскани на обалама ријека Сушице и Требишњице те  Vella Perglou од које је ова прича и кренула 1982. године.

Овогодишња Г.Е.Т.-ова конференција одржана је од 26. и  27. фебуара 2019. у винарији “Коларић” на  Плешивичкој винској цести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана