Почиње м:тел Playground IoТ изазов: Пријавите своју идеју из области енергетске ефикасности

m:tel
Почиње м:тел Playground IoТ изазов: Пријавите своју идеју из области енергетске ефикасности

Енергетска ефикасност подразумијева широк опсег дјелатности које воде ка повећању ефикасности потрошње, односно уштеде енергије, а Европска Унија је енергетску ефикасност истакла као један од кључних начина за постизање циљева одрживог развоја. Стога је компанија м:тел покренула IoT изазов управо из те области и то у мјесецу марту, јер је у овом мјесецу, тачније 5. марта обиљежен Међународни дан енергетске ефикасности.

Изазов је покренут у оквиру м:тел Playground-а и представља едукативно-такмичарски програм, а намијењен је технолошкој заједници Босне и Херцеговине, односно девелоперима, инжењерима и свима онима који се баве IoT технологијом.

Playground изазовом учесници окупљени у тимове треба да предложе, а накнадно, уз подршку и менторство у оквиру Playground програма, да реализују хардверско-софтверско IoT рјешење које би повећало енергетску ефикасност у некој од сљедећих области:

  • помоћ грађанима и привредним субјектима да воде рачуна о својој комуналној потрошњи кроз повећање енергетске ефикасности; 
  • подизање свијести јавности о важности енергетске ефикасности, те утицање на позитивну промјену понашања; 
  • унапређење енергетске ефикасности у саобраћају кроз ефикасније управљање саобраћајном инфраструктуром и начинима њеног кориштења; 
  • унапређење енергетске ефикасности кроз ефикасније управљање, кориштење и заштиту природних ресурса.

Рјешење које сваки од тимова реализује може да обухвата једну или више наведених области. Сваки тим треба да буде састављен од минимално 2, а максимално 5 чланова од којих минимално један мора да буде пунољетан.

Компанија м:тел ће одабрати максимално 10 тимова, чија ће рјешења бити реализована у осталим фазама Playground програма, а одабрани тимови ће:

  • имати могућност кориштења LoRaа мреже;
  • имати могућност коришћења Mrel Cloud платформе;
  • проћи кроз интензивни акцелераторски програм пословне и техничке подршке (као што су тренинзи са циљем валидације идеје, предавање о IoT технологији, тренинг презентационих вјештина);
  • моћи да рачунају на техничку и бизнис менторску подршку од стране компаније м:тел.

 

Наградни фонд за Playground изазов износи 10.000 КМ.

Пријаве које садрже приједлог IoT рјешења за енергетску ефикасност потребно је послати најкасније до 20. априла 2020. године.

Формулар за пријаву, детаљан правилник Playground изазова, те више детаља о Playground програму потражите на адреси  www.playground.mtel.ba.. Путем маил адресе [email protected] можете упутити питања организатору уколико су вам потребна додатна појашњења.

Компанија м:тел кроз овај програм промовише и даје подршку технолошкој заједници са циљем проналаска партнера и нових пословних прилика, стварању и јачању иновативне културе, те истиче важност друштвене одговорности.

Подсјећамо да м:тел Playground представља програм у којем сви заинтересовани имају прилику да чују све о најновијим технолошким трендовима на meetup догађајима који ће бити организовани током цијеле 2020. године.

Зато вас позивамо да се пријавите и редовно пратите све позиве и новости на адреси www.playground.mtel.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана