Побједници m:tel App такмичења посјетили IDTechEx конференцију у Берлину

m:tel
Побједници m:tel App такмичења посјетили IDTechEx конференцију у Берлину

Побједници такмичења у изради мобилних апликација, другог Регионалног апп изазова, ученици из Бањалуке, Сенте и Подгорице посјетили су средином априла конференцију IDTechEx Show! у Берлину. Ово студијско путовање за регионалне побједнике реализовано је уз подршку компанија м:тел БиХ, Телеком Србија и m:tel Црна Гора.

Посјета једној од највећих технолошких конференција у Европи, гдје се кроз изложбени дио и специјализоване курсеве представила примјена савремених технологија, била је одлична прилика за најбоље програмере у региону да се упознају са новим трендовима, посебно на пољу IT технологија.

Ученици из средњих школа посјетили су изложбени дио конференције, али и предавања из области 3D штампе, роботике, примјене сензорских технологија и тако стекну бројна нова знања.

„Изузетно смо захвални и драго ми је што смо имали прилику присуствовати једном оваквом догађају гдје су компаније из цијелог свијета презентовале своје технолошке иновације. Ако бих баш издвојио једну конференцију која ми се свидјела то би била презентација Јенаџ корпорације која је била заиста фасцинантна.”, изјавио је Никола Петровић, ученик бањалучке Гимназије и један од аутора мобилне апликације Звучна радионица.

Подсјећамо, такмичење средњошколаца у изради мобилних апликација реализовано је уз подршку компаније м:тел  крајем прошле и почетком ове године с циљем промоције знања и креативног стваралаштва. Поред тога, најбољи средњошколци из БиХ, Србије и Црне Горе имали су прилику да одмјере снаге и представе своје идеје на Регионалном апп изазову у Подгорици. Студијско путовање у Берлин је својеврстан завршетак овог циклуса такмичења.

 

m:tel – имате пријатеље!

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана