Пензионери из Аранђеловца и Лакташа добро расположење уткали у сваки минут дружења у Бањи Врућици

Милијана Латиновић
Пензионери из Аранђеловца и Лакташа добро расположење уткали у сваки минут дружења у Бањи Врућици

Теслић - Пензионери из Аранђеловца и Лакташа наставили су да граде пријатељство у Здравствено-туристичком центру “Бања Врућица” у Теслићу, гдје су протеклих дана уживали у предивном амбијенту.

Доласком у теслићки бањски драгуљ аранђеловачки пензионери су узвратили посјету лакташким колегама, који су Аранђеловац посјетили средином септембра. Са овог дружења око 100 припадника трећег животног доба понијело је најљепше успомене.

Предсједник Удружења пензионера општине Аранђеловац, које броји око 3.500 чланова, Љубиша Гајић изразио је наду да ће поново посјетити “Бању Врућицу”.

- Први пут смо у “Бањи Врућици” захваљујући колегама из Лакташа, који су били код нас у гостима поводом 19. септембра - Дана Удружења пензионера општине Аранђеловац. На њихов наговор дошли смо овде - рекао је Гајић.

Нагласио је да се из Теслића враћају са веома позитивним утисцима.

- Ми иначе идемо по целој Србији и обилазимо бање. Ви сте изнад просека - истакао је Гајић.

Казао је да се у једној бањи у Србији сваке године организује  Олимпијада трећег доба, током које се 200 екипа надмеће у спортским дисциплинама, а таква такмичења, оцијенио је, могу се организовати и у “Бањи Врућици”, јер за то има и терене и смјештајне капацитете.

- Услови су фантастични. Комплекс ме одушевио.  Довео сам  једно друштво мало, али одабрано. Наши чланови ће бити промотер свега што смо овде видели - рекао је Гајић који се нада да ће сличних посјета бити и у будућности.

Одушевљење није скривала ни пензионерка Злата Станојевић из Аранђеловца која је са колегама провела два дана у “Бањи Врућици”.

Члан Управног одбора Удружења пензионера Лакташи Драгојла Поповић  рекла је да у “Бању Врућицу” долазе већ три године, те да имају дивну сарадњу са руководством овог Здравствено-туристичког центра.

- Комплетно особље је дивно и овдје се одморимо психички. Осим тога, дружимо се са гостима из Србије и разгледамо околину која је предивна, а и стазе за шетње су уређене. Стичемо нове пријатеље, а посебно нас радује базен и ноћно дружење уз живу музику. Дај боже да потраје та сарадња - навела је Поповићева.

Излет и рођендан

За пензионере из Аранђеловца и Лакташа је за вријеме боравка у “Бањи Врућици” био организован и излет у етно-село “Усора”.

- У бањи смо прославили и један рођендан, а музика и љубав све су окруживали - рекла је Драгојла Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана