Овогодишњи Play Media Day 05 ће бити одржан ONLINE!

Г.С.
Овогодишњи Play Media Day 05 ће бити одржан ONLINE!

Јубиларни, пети Play Media Day одржаће се 05. јуна 2020. године, како је и планирано, али у нешто другачијем формату. Имајући у виду тренутну ситуацију, те да ће и почетком јуна бити одређене мјере на снази, када су у питању јавна окупљања, организатори су одлучили да 5. издање највећег комуникацијског догађаја у Босни и Херцеговини, буде одржано као цјелодневна online конференција.

Овогодишњи јубилеј је требао да помјери границе, када је у питању организација самог догађаја, као и да окупи најзанимљивија свјетска имена из свијета комуникација, која ће пренијети своја теоријска и практична знања из области маркетинга, комуникација, медија и PR-а, дигиталне промоције и оглашавања, брендирања и дизајна. Уз дозу иновативности и прилагођавања, то ће се и остварити, јер ће online програм објединити у један дан најактуелније и најзанимљивије теме, које се тичу креативне индустрије.

Да је комуникација заиста бесконачна, и да никада не престаје, већ само мијења своје облике, показује нови формат Play Media Day-а, којем ће у новим околностима моћи присуствовати сви заинтересовани, без обзира у којем дијелу свијета живе. Многобројна предавања највећих свјетских и регионалних стручњака у области креативне индустрије – од Аустралије, Холандије и Шкотске, па до Лондона и Аустрије, као и регионалних центара креативне индустрије – Загреба, Београда, Љубљане, Сарајева и Бањалуке, 5. јуна ће моћи пратити сви заљубљеници у креативну индустрију.

Да је online конференција пун погодак у тренутној ситуацији, говори и податак да су сви предавачи и спонзори одушевљено прихватили нову идеју, јер је потреба да се говори о новим начинима комуникације, сада већа него икада прије.

Неизоставан сегмент догађаја ће бити и најактуелнија тема посљедњих неколико мјесеци – Covid-19, који је и самом догађају дао нову димензију и формат. Како ће утицати на креативну индустрију, на начине оглашавања, пословања и рада и шта све можемо очекивати у будућности по овом питању, многобројни стручњаци ће подијелити своја запажања са учесницима online конференције.

Комуникација не престаје, она је попут енергије која константно мијења свој облик и прилагођава се. Новонастала ситуација је приморала организаторе догађаја, Play  Team, да измијени цијели концепт, чиме се пружила прилика за веће могућности у промоцији и дистрибуцији садржаја, али и за повезивање људи из БИХ и региона на глобалном нивоу.

– Наш циљ је и даље повезивање људи из области креативне индустрије и размјена знања и искустава, промоција и развој креативне индустрије, те креирање нових потенцијалних сарадњи, активности и пројеката. Истрајни смо и да у новонасталој ситуацији искористимо сав потенцијал online медија и технологије, за стварање неких нових позитивних и инспиративних прича. Сигурни смо да ћемо у томе и успјети – поручују организатори.

Онлине конференција ће окупити све појединце, компаније, креативце, предузетнике, креативне агенције и институције, које заиста занима креативна индустрија и сви потенцијали које она нуди, а који ће имати прилику чути многобројне савјете и мишљења, најрелевантнијих експерата из ове области. Буди и ти дио одабраног друштва креативаца и 05. јуни, проведи ширећи своје знање о креативној индустрији.

Другу годину у низу је Addiko Bank – банка партнер догађаја, док је овогодишњи Play Media Day  05 подржала и компанија Мтел, Министарство привреде и предузетништва РС, Делегација ЕУ у БиХ, Амбасада Аустралије у БиХ, као и Сарајевски кисељак и Сара вода.

Више о догађају и предавачима је доступно на https://playmediaday.com/, као и на друштвеним мрежама Play Media Day.

Комуникација је бесконачна!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана