Нова емисија на УНА ТВ: „Троугао” - од 29. марта, сриједом у 20 часова

УНА ТВ
Нова емисија на УНА ТВ: „Троугао” - од 29. марта, сриједом у 20 часова

У новој емисији „Троугао”, гледаоци УНА телевизије имаће јединствену прилику да виде и чују коментаре све три стране у БиХ о бројним кључним питањима, актуелностима и проблематици, уз релевантна истраживања јавног мњења.

Свака емисија доноси једну тему и саговорнике из различитих сфера јавног живота, а на крају ће се кроз јединствени приказ резултата истраживања односно анкете, чути ставове и мишљење најобјективније стране – грађана БиХ.

Рад, дјеловање и састав Уставног суда БиХ дуго је тема без епилога  и управо о томе ће се говорити у првом „Троуглу”, у сриједу, 29. марта у 20 часова на УНА телевизији.

Избор два недостајућа суца, по један из сваког од ентитета, а који се именују у парламентима, отворио је питање  - да ли састав Суда, којег бира парламентарна већина може бити независан од политике? Да ли се Уставни суд БиХ, када је ријеч о низу Закона из Републике Српске које је прогласио неуставним или суспендовао, водио правом или политиком? До када ће мјеста у Уставном суду БиХ бити резервисано за троје страних судија које именује Европски суд за људска права?

Не пропустите „Троугао”, емисију у којој се ставови сучељавају.

Уредници: Адемир Хреља и Анђелка Марковић

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана