Највећа донација у Српској: Mozzart донирао 150.000 км болницама и грађанима за борбу против короне

PR
Највећа донација у Српској: Mozzart донирао 150.000 км болницама и грађанима за борбу против короне

Компанија Mozzart се више од деценије истиче по свом друштвено одговорном пословању, а са друштвено одговорним акцијама није престала ни у доба пандемије корона вируса, која је блокирала спорт, самим тим и њихово пословање.

За борбу против корона вируса у Републици Српској, Mozzart је издвојио чак 150.000 КМ као помоћ здравственом систему и грађанима којима је помоћ најпотребнија, што представља највећу донацију оваквог типа у Српској.

„Дио Mozzartових донација у Српској”

Mozzart је због природе свог посла у великој зависности од спортских догађаја, који су суспендовани због пандемије вируса корона. Како наводе у тој компанији, пад промета је досегнуо 90 одсто, што представља значајан финансијски губитак. Ипак, да је Mozzart једна од најуспјешнијих фирми у регији, потврђује и чињеница да је задржала све своје запослене, исплаћујући им редовна мјесечна примања, али и стајући уз грађане у најтежим тренуцима. Подршка компаније Mozzart дошла је у виду новчане помоћи у износу од 150.000 КМ, донираних болницама у градовима Српске, центрима за социјални рад, градским организацијама Црвеног крста, али и волонтерском помоћи и подјелом пакета угроженим грађанима на терену.

„Mozzartови волонтери прије подјеле пакета помоћи”

„Због ситуације у којој се затекла наша земља, осјетили смо потребу да конкретним потезима и новчаном подршком помогнемо здравственим установама, пензионерима и грађанима у стању социјалне потребе. Друштвену одговорност подразумијевамо као саставни дио нашег посла, због чега се трудимо да учинимо све што можемо за наше грађане”, навели су из компаније Mozzart.

Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Mozzart је донирао у два наврата по 10.000 КМ, укупно 20.000 КМ, а болницама у Приједору, Градишци, Добоју, Бијељини, Зворнику, Источном Сарајеву, Фочи и Требињу по 10.000 КМ као помоћ у борби против корона вируса. Такође, Градској организацији Црвеног крста Бања Лука, као и центрима за социјални рад у свим наведеним градовима, Mozzart је донирао по 5.000 КМ, што укупно износи 150.000 КМ.

„Универзитетски клинички центар Републике Српске”

Поред новчаних донација, Mozzart је организовао и волонтерске акције у циљу помоћи пензионерима и грађанима у стању социјалне потребе, како би се припремљени пакети помоћи безбиједно доставили онима који нису у прилици да набаве неопходне намирнице. Такође, не игноришући чињеницу да мјере изолације због корона вируса представљају и својеврсну отежавајућу околност за психичко здравље, Mozzart је донирао Универзитетском клиничком центру Републике Српске и Градској организацији Црвеног крста Бања Лука 40 модерних телевизора, како би били искориштени на најбољи могући начин за грађане у изолацији.

„Волонтери компаније Mozzart”

Интересантно је да је компанија Mozzart међу првима које су реаговале на лоше вијести, прво из Кине, потом и из европских земаља. Запослени су прије више од мјесец дана добили упутства како треба да се понашају када вирус корона стигне у нашу земљу, сви који могу да обављају свој посао од куће престали су да долазе на посао и тиме су допринијели смањењу могућности ширења пандемије. Свима њима су обезбијеђени лаптопови, интернет и све остало што је потребно за несметан рад у кућним условима.

„Такође нам је веома важно да сачувамо сва радна мјеста. Mozzart има око 4.500 запослених у систему, од чега око 300 у Републици Српској. Запослени су наш најважнији ресурс, од безбједности њих и њихових породица зависе у великој мјери и наши будући успјеси на тржиштима широм свијета на којима послујемо. То значи да ћемо плате исплаћивати редовно и свим силама ћемо се трудити да тако и остане. Mozzart стоји иза својих запослених, заједно чинимо велику породицу у којој је сваки појединац дао свој допринос издизању и одржавању компаније на лидерској позицији”, поручују из Mozzartа.

Из ове компаније поручују да њихова хуманитарна активност овдје не престаје, те да су већ организовали хуманитарни турнир у PlayStation 4 игри „FIFA 2020” у којој учествују познати спортисти из Босне и Херцеговине и Србије. Сав приход остварен кроз уплаћене губитне тикете који се односе на ово такмичење, као и по 5.000€, Mozzart ће донирати болницама у Сарајеву и Београду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана