На UIERS стручном панелу компанија Блицнет представила Концепт паметног града - Smart City рјешења

blic.net
На UIERS стручном панелу компанија Блицнет представила Концепт паметног града - Smart City рјешења

Удружење инжењера електротехнике Републике Српске (UIERS) крајем прошле седмице организовало је Стручни панел на тему дигиталне трансформације на Електротехничком факултету Универзитета у Бањaлуци.

На Стручном панелу су се окупили представници ICT фирми које су презентовале напредна дигитална рјешења, као и компаније и институције које су заинтересоване за дигитализацију и оптимизацију својих пословних процеса и свог рада.

Компанија Блицнет, као један од носилаца дигитализације, представила је Концепт паметног града - Smart City рјешења која је у сарадњи са компанијом M:tel успјешно имплементирала у неколико наших градова. Захваљујући Smart рјешењима могуће је дигитализовати градове и локалне заједнице, остварити значајне уштеде у њиховом функционисању и учинити их бољим мјестом за живот грађана.

Поред компаније Блицнет, са својим темама и рјешењима, представиле су се још компаније RT-RK, GEOINOVA, Asseco, Lanaco, B2 Link и Микроелектроника.

Удружење инжењера електротехнике Републике Српске (UIERS) основано је 2015. са намјером да допринесе напретку образовања и размјени добрих искустава и рјешења у области електротехнике, са жељом да што више допринесе економском развоју Републике Српске. Више информација о удружењу доступно је на сајту www.uiers.orgг

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана