м:стипендија као традиција улагања у младе

PR
м:стипендија као традиција улагања у младе

И ове године м:тел је позвао студенте електротехничких факултета у Бањалуци, Источном Сарајеву и Тузли, да се пријаве на конкурс за избор нових м:стипендиста. Конкурс о додјели стипендија 11. генерацији објављен је 24. новембра и остаје отворен до 23. децембра 2020.

Као и претходних година, 15 најбољих студената, које ће изабрати жири састављен од професора са факултета обухваћених конкурсом и стручних лица у м:тел-у, постаће стипендисти ове компаније, те до краја првог циклуса студија примати стипендију у износу од 300 КМ мјесечно. Такође, поред новчаног дијела стипендије, изабрани студенти добијају и могућност обављања стручне праксе, али и могућност запослења у овој компанији, која је лидер на пољу телекомуникација у БиХ.

У претходним годинама, путем м:стипендија, компанија м:тел је подржала више од 200 студената електротехнике, а њихова искуства стечена кроз овај програм су најбољи показатељ успјешности. Филип Кулашинац, стипендиста је девете генерације м:стипендиста, а након успјешно завршене праксе у компанији он је изјавио да му се у компанији највише допала атмосфера рада и увијек љубазан колектив: „м:тел видим као велику, успјешну компанију, која запошљава велики број људи, који поред својих дневних обавеза издвајају вријеме за младе људе, како би их едуковали, те им показали како је то радити у оваквој компанији. Такође, важно је рећи да м:тел не заостаје за свјетским трендовима у области телекомуникација и модернизације животне средине, а пракса у компанији је употпунила мој поглед на м:тел као на фирму која иде у корак са модерним технологијама развијеним у сврху побољшања квалитета живота.“

Право да конкуришу за овогодишње стипендије м:тел-а имају студенти треће и четврте године, као и апсолвенти са просјеком 8 и изнад 8, а који студирају на четворогодишњим електротехничким факултетима у Бањалуци и Источном Сарајеву, као и студенти Факултета електротехнике у Тузли.

  Захваљујући управо програму м:стипендија, много младих људи је свој професионални развој наставило управо у овој компанији, што је најбољи показатељ односа компаније према младим људима који имају знање и жељу да се константно едукују и усавршавају у својој области.

Информације о конкурсу компаније м:тел за избор 11. генерације м:стипендиста можете пронаћи на званичном сајту компаније www.mtel.ba.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана