Mozzart и спортске звијезде региона обезбиједили 12.000 евра помоћи болницама у Београду, Сарајеву и Тузли

P.R.
Mozzart и спортске звијезде региона обезбиједили 12.000 евра помоћи болницама у Београду, Сарајеву и Тузли

Mozzart је током потпуне обуставе спорта због пандемије вируса корона пружио јединствено искуство гледаоцима организујући два All Star хуманитарна турнира у видео-игри FIFA 20, гдје су се такмичиле неке од највећих спортских звијезда региона.

Добра забава која је емитована на каналима Спортклуба имала је и хуманитарни карактер, па је после првог издања турнира донирано 1.400.000 динара Инфективној клиници у Београду, док је на другом турниру обезбијеђено 12.000 евра помоћи за болнице у Београду, Сарајеву и Тузли. Подсјетимо, за оба турнира Mozzart је обезбиједио по 10.000 евра, док је по 2.000 евра прикупљено од губитних тикета на којима су се играчи кладили на мечеве овог такмичења.

Фонд од другог турнира расподијељен је на три града, а у Београду, донацију у износу од 700.000 динара Војномедицинској академији уручио је новинар Спортклуба Дарко Плавшић, који је, уз колегу Владу Новаковића, преносио утакмице Mozzart All Star хуманитарног турнира. Донацију је примио генерал-мајор др Угљеша Јовичић.

„Управа за војно здравство Министарства одбране изузетно цијени сарадњу с компанијом Mozzart која потиче још из априла 2018. године када смо потписали уговор о донацији 400 телевизора у вриједности више од 11.000.000 динара. Од тада се Mozzart континуирано понаша као изузетно друштвено договорна компанија те је и на почетку епидемије вируса корона у нашој земљи ова компанија понудила помоћ војном здравству. С обзиром на наше довољне капацитете преусмјерили смо их да помогну цивилним здравственим установама којима је помоћ била потребнија. Ова донација у вриједности 700.000 динара биће искоришћена за набавку потребне опреме у Војномедицинској академији. Имајући у виду број квадратних метара радних површина у овој војноздравственој установи, употријебићемо намијењена средства за набавку апарата за дезинфекцију и чишћење простора, чиме ћемо додатно побољшати услове за пацијенте и рад запослених", навео је генерал Јовичић.

У исто вријеме, уручена је донација у износу од 6.000 конвертибилних марака Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, по жељи учесника другог Mozzart All Star хуманитарног турнира Амера Гојака, првотимца Динама и Загреба, рођеног Сарајлије.

„Захваљујемо се нашим партнерима и пријатељима који су нас подржали у борби против вируса Covid-19. Свакако да ћемо и донацију коју смо добили од компаније Mozzart, а која је обезбијеђена захваљујући једном дивном спортском догађају, искористити на најбољи могући начин, у корист наших пацијената. Хвала вам што сте одлучили да донација иде за Клинички центар у Сарајеву, као највећи центар у Босни и Херцеговини", истакли су из Комисије за донације Клиничког центра у Сарајеву.

А такође 6.000 конвертибилних марака донирано је Универзитетском клиничком центру у Тузли, по жељи победника другог Mozzart Алл Стар хуманитарног турнира Дарка Тодоровића, који се афирмисао управо у овом граду, у дресу Слободе, одакле је прешао у Ред Бул Салцбург, а тренутно игра на позајмици у њемачком Килу.

Поред Тодоровића, на Mozzart All стар хуманитарним турнирима учестовали су и Лука Јовић (Реал Мадрид), Иван Шапоњић (Атлетико Мадрид), Никола Миленковић (Фјорентина), Лука Аџић (Емен), Вељко Николић (Црвена звезда), Михајло Нешковић (Војводина), Амер Гојак (Динамо Загреб), Борис Радуновић (Верона), Џанан Муса (Бруклин Нетс), Лука Митровић (Мурсија) и Дамјан Достанић (Ајакс).

Компанија Mozzart је за борбу против пандемије вируса корона у Србији и Републици Српској донирала преко 500.000 евра, а своју помоћ пружила је и на бројне друге начине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана