Микрокредитно друштво „Микрофин" донирало вриједну опрему за двије бањалучке школе

PR
Микрокредитно друштво „Микрофин" донирало вриједну опрему за двије бањалучке школе

БАЊАЛУКА - Микрокредитно друштво „Микрофин" данас је донирало вриједну опрему за двије бањалучке школе - опремило је библиотеку Основне школе „Доситеј Обрадовић" и кабинет за енглески језик ОШ „Георги Стојков Раковски".

Школарце најстарије основне школе у Бањалуци „Доситеј Обрадовић" "Микрофин" је обрадовао донацијом у виду књига за школску библиотеку.

Школа чији се рад протеже чак кроз три вијека данас има 580 ученика и шездесет радника. Ова школа је основана давне 1879. године и цијелу прошлу годину провела је у знаку обиљежавања 140 година постојања. Ову година им је такође почела добро – поклонима који стижу од "Микрофина".

- Данас је наша школска библиотека добила велику донацију у виду 325 књига најзначајнијих наслова школске литературе – лектире предвиђене наставним планом и програмом. Највећу корист од нових наслова свакако ће имати ученици, а настава из предмета Српски језик и књижевност увелико ће бити побољшана. Захваљујем се "Микрофину" у име ученика и наставника ове школе на разумијевању и овој значајној донацији - изјавио је директор школе Драган Ковачевић.

У "Микрофину" су истакли да су поносни на чињеницу да су током вишегодишњих донаторских активности позитивно одговорили на све молбе које су им пристигле од основних и средњих школа. У свом досадашњем раду реализовали су више од 200 донација, укупне вриједности од 600.000 КМ.

- "Микрофин" већ годинама улаже у све активности које за циљ имају здрав развој и сретно одрастање. Култура и образовање ту заузимају посебно мјесто. Данас опремамо двије градске основне школе и велико нам је задовољство што ћемо помоћи наставницима у реализацији иновативних образовних пракси - рекао је шеф филијале "Микрофина" у Бањалуци Борис Тодић.

Истовремено, Основној школи „Георги Стојков Раковски" је донирана опрема за наставу енглеског језика – ЛЦД телевизор, лаптоп и лектира на енглеском језику прилагођена узрастима у којима се овај језик учи.

- Да би оспособила децу за будућност, школа мора да буде у складу са својим временом. Од интерактивне наставе у којој се користи савремена технологија у едукативне сврхе, до креативно осмишљених процеса учења. Кроз видео-садржаје и презентације које сами израђују, ученици лакше и успјешније усвајају знања, и то на занимљив и ефикасан начин - изјавила је наставница енглеског језика у овој школи Марина Новковић.

"Микрофин" већ годинама донира модерну опрему васпитно-образовним установама, настојећи да помогне у осавремењавању процеса учења. Само ове седмице "Микрофин" је опремио кабинете Средње школе „Михајло Пупин" у Дервенти, Средње техничке школе у Добоју, као и јасличку групу вртића у Новој Тополи. Укупна вриједност овоседмичних донација износи 9.000 КМ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана