LKQ јача логистику у Европи!

PR
LKQ јача логистику у Европи!

LKQ ће отворити најсавременији дистрибутивни центар у близини Ротердама у Холандији

LKQ, лидер на европском тржишту у продаји резервних дијелова за аутомобиле и друга возила, припрема се за преузимање најсавременијег дистрибуцијског центра у Беркел ен Роденријс код Ротердама, који ће захваљујући својој величини и коришћеним технологијама замијенити четири остала центра. опслуживаће купце у неколико земаља и понудиће 2.500 метара квадратних канцеларијских простора.

Након периода изградње од само једну годину, извођач радова Heembouw је предао зграду компанији LKQ Fource крајем 2020. године. Модерно складиште од 50.000 м2 ће играти важну улогу као дио европског логистичког трага компаније LKQ.

“Наш принцип у вези са доступношћу дијелова је ‘Логистика без граница’ за беспријекорну услугу нашим клијентима. Дигитализација нам даје прилику да виртуелно интегришемо постојеће националне логистичке центре у једну логистичку платформу доступну свим нашим европским клијентима. Централни дистрибутивни центар ојачаће нашу позицију у земљама Бенелукса и убрзати наш развој у бројним пословним подручјима, укључујући прекограничну логистику”, каже Арнд Франз, извршни директор LKQ Europe.

Централни дистрибутивни центар у Беркел ен Роденријсу комбиноваће активности до сада четири различита дистрибутивна центра компаније LKQ Fource. Од укупне површине, 2.500 м2  ће се користити за канцеларије, а 49.000 м2 ће служити као складишни простор, у којем се може складиштити више од 130.000 артикала, а доступно је 56 улаза. Потпуно аутоматизован транспортни систем обезбијеђен од стране аустријског TGW Systems ће се користити за преузимање наруџби. Ова најновија технологија у области аутоматике комбинује се са традиционалним складиштењем, чиме се обезбјеђује подизање услуга на још виши ниво, што се савршено уклапа у мисију компаније LKQ: партнер за садашњост и за будућност, за клијенте и за запослене.

„Краткорочно гледано, нови дистрибутивни центар подстицај је за нашу стратегију изградње ефикасне и досљедније базе за испоруку нашим клијентима. Стављање свих наших производа под исти кров увелико олакшава ствари. Дугорочно, ово је примјер европског логистичког трага који ће изградити снажну мрежу усредсређену на опсег логистичке испоруке изван граница. Централни дистрибутивни центар кључни је покретач даљњег побољшања нивоа услуга за наше клијенте”, каже Алекс Гелбцке, извршни директор LKQ Fource.

LKQ је већ уложио више од 100 милиона евра у два најмодернија дистрибутивна центра у Уједињеном Краљевству и Холандији, а улагање у централни дистрибутивни центар у близини Ротердама наставило се према плану, упркос Covidу-19, осигуравајући тиме да LKQ Europe додатно ојача своју логистичку мрежу у регији Бенелукса.

LKQ Fource најавио је 18. октобра 2019. изградњу централног дистрибутивног центра за цјелокупно пословање у Холандији. Свечано полагање камена темељца одржано је у првој седмици 2020. године, а изградња складишта је завршена до краја 2020. године.    

Архитекте компаније Heembouw креирали су јединствени дизајн за нову зграду, који укључује приступ главном улазу преко пасареле до канцеларија, соба за састанке, мензе и свлачионица.

Очекује се да ће логистички распоред, који такође проводи TGW Systems, бити завршен у другом кварталу 2021. године, након чега ће LKQ Fource ући у фазу тестирања. До краја ове године, LKQ Fource ће почети са кориштењем транспортног система и новог софтвера. Од тада ће се активности у постојећим дистрибутивним центрима постепено пренијети на CDC и он ће бити потпуно у функцији до 2023. године.

Као дио LKQ-овог плана одрживости, кров зграде биће у потпуности опремљен фотонапонским плочама, што ће зграду учинити потпуно енергетски самосталном. Дијелом због овога, дистрибутивни центар је примио цертификат BREEAM Excelent. Велики број прозора у згради пружа обиље дневног свјетла, стварајући угодно радно окружење. Поред тога, зграда уопште не користи плин и пружа довољну инфраструктуру за пуњење електричних возила.

LKQ надгледа емисије CO2 у својим пословним активностима, укључујући дистрибутивне центре, зграде, подружнице, производе и возни парк за испоруке како би осигурао стални напредак у преласку на угљично неутралну економију и одрживост за будући раст.

LKQ Europe

LKQ Europe са сједиштем у Цугу, Швајцарска, подружница LKQ корпорације, водећи је дистрибутер за тржиште замјенских аутомобилских дијелова, комерцијалних комби возила и индустријских возила у Европи. Запошљава око 27.000 људи у преко 20 европских земаља с мрежом од 1.000 пословница и приходом преко 5,2 милијарди евра у 2019. години. Организација снабдијева око 100.000 независних радионица у више од 20 држава.

Групу представљају Euro Car Parts, Fource, RHIAG Group, Elit, Auto Kelly, STAHLGRUBER Group, Sim Impex, као и Atracco, компанија специјализована за рециклирање. LKQ такође посједује и мањи удио у компанији Мекономен.

SiM Impex као представник групе, са операцијама у Босни и Херцеговини,  такође се уврстио на нову логистичку мапу „LKQ Europe” са својим модерним логистичким центром у Бањалуци крајем 2019. године, изјавио је Слађан Цвијановић, директор компаније SiM Impex.

Као дио „LKQ Corporation” поносни смо на  пројекте, какав је овај у Холандији. Посебно нас радује вијест о потпуној реализацији овог пројекта у условима какве је наметнула пандемија COVID-19. Нама у SiM Impex-у и нашим купцима она представља још један позитиван сигнал и мотивише нас да будемо још ближи, бржи и бољи, с вјером да смо на добром путу. Развојем оваквих центара широм Европе, LKQ жели бити приступачан својим купцима у сваком њеном дијелу, закључио је Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана