Компанија "m:tel":Пријаве за такмичење средњошколаца у изради апликација до 20. новембра

ГС
Компанија "m:tel":Пријаве за такмичење средњошколаца у изради апликација до 20. новембра

БАЊАЛУКА - Kомпанијa " m:tel" позвала је средњошколце из БиХ да се до 20. новембра пријаве и учествују у " m:tel ап такмичењу" у изради апликација за мобилне уређаје.

Из компаније " m:tel " је саопштено да прва фаза " m:tel ап такмичења" траје до 20. новембра до када је потребно да се осмисле идеје и пошаљу попуњени формулари за пријављивање на такмичење.

У саопштењу се наводи да је рок за доставу готових, функционалних апликација 25. јануар наредне године.

Осим тога што ће средњошколци учешћем у оваквом изазову усвајати нова знања и градити тимски дух, из " m:telа" наводе да ће најбољим тимовима, односно појединцима, обезбиједити и сјајне награде - мобилне телефоне, као и прилику да на "Регионалном ап изазову" освоје још вредније награде.

- Искуства средњошколаца који су у претходне три године учествовала у " m:telоvom" такмичењу под називом "Лансирај своју идеју", потврђују колико је важно дати шансу младима да покажу шта умију и поред свакодневних наставних активности- наводе из компаније "m:tel".

Из ове компаније истичу да је изазов још и већи, јер у овом такмичењу могу да учествују све школе из БиХ, уз претходну сагласност надлежних министарстава, а нарочито зато што ће своје побједничке апликације најбољи имати прилику да представе на регионалном такмичењу, заједно са вршњацима из Србије и Црне Горе.

Сви заинтересовани ученици и професори о овом такмичењу могу да се информишу на сајту компаније "m:tel" www.mtel.ba, гдје могу пронаћи опште услове такмичења и формуларе за пријаву.

Из " m:telа" додају да заинтересовани своја питања могу послати на мејл адресу app.takmicenje@ m:tel.bа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана