Kо су новинари Axiosа и зашто њихова уредничка политика толико нервира Доналда Трампа?

PR
Kо су новинари Axiosа и зашто њихова уредничка политика толико нервира Доналда Трампа?

На Weekend Media Festival долази Сара Фишер, Axiosов стручњака за медијске трендове

Загреб - Доналд Трaмп је данашњи дан почео с твитом у којем се обрачунава с Axiosом и оптужује их да раде све како би осрамотили америчког предсједника.

Kо су људи који стоје иза Axiosа који је у кратком року постао један од најпраћенијих америчких медија? Како су у вријеме када се медији боре да пронађу одржив модел пословања успјели створити један од најуспјешнијих медијских пословних модела у САД-у?

Како су успјели наћи нове моделе оглашавања, какав садржај производе, како могу newsletteri постати профитабилни, зашто их Трaмп прозива - на сва ова, али и друга питања која занимају све који прате медије, на Weekendу ће одговорити Сара Фишер, Axiosов стручњак за медијске трендове. Њезин нењслеттер Axios Media Trends свакодневно прате сви медијски стручњаци широм свијета”, најавио је Никола Врдољак, директор Wikeend Media Festivala.

Axios је један од најпопуларнијих медија и news портала у САД-у који су 2016. године покренули бивши оснивач и запосленици Politica. Сара Фишер је аутори Axios Media Trends, newslettera који анализира медијске трендове. Прије доласка у Axios, Сара је радила у The Washington Postу, The New York Timesу, CNN-у и Politicu.

Овогодишњи 12. Weekend Media Festival одржава од 19. до 22. септембра у Ровињу, а осим по занимљивим предавањима те провокативним и конструктивним расправама о трендовима у медијској индустрији, познат и као мјесто најбоље забаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана