Kо је најбољи PR-овац у хрватској политици дознајте на Weekend Media Festivaluу

PR
Kо је најбољи PR-овац у хрватској политици дознајте на Weekend Media Festivaluу

Загреб – Kо је у свијету политичког PR-а доступан, брз, елоквентан, конкретан и коректан, а тко се не јавља на телефон кад је битно, дознаћемо на 12. Weekend Media Festivaluу који се ове године одржава од 19. до 22. септембра у Ровињу.

Државне институције морају бити транспарентне у свом раду и на располагању за упите медија, но је ли то реална ситуација у Хрватској? Особе задужене за комуникацију с медијима понекад нестану с радара, углавном у ситуацијама које су проблематичне, а којих нашој политици не недостаје. Тко најбоље управља комуникацијама, а тко се служи манипулацијама?

На Weekend Media Festivalu ове ће године по први пут бити проглашени најбољи хрватски политички PR-овци. У анкети коју Weekend организира у сурадњи с агенцијом Ипсос судјеловаће новинари који прате рад Владе, Министарстава, Сабора и Уреда Предсједника и оцјењивати PR-овце с којима најчешће сурађују. Навесће најбоље и најлошије праксе с којима су се сусрели, упозорити на проблеме у односу с PR-овцима и навести карактеристике које би чешће вољели видјети код колега с друге стране комуникацијског канала. 

Квалитетна сурадња PR-оваца и новинара изнимно је важна за обје стране, а вјеројатно најизазовнија кад се ради о политици. Циљ овог избора је истакнути најбоље праксе и указати на подручја у којима бисмо могли бити још бољи. У анкети ће судјеловати политички новинари који су у свакодневном контакту с PR-овцима из тог сектора, па смо сигурни да ће похвале најбољима бити итекако заслужене”, казао је Никола Врдољак, директор програма фестивала.

Резултати истраживања указат ће на проблеме који се јављају у односу новинар/PR-овац како би сурадњу у будућности могли унаприједити.

Задовољство нам је судјеловати у пројекту чија је намјера унапрјеђење цијеле комуникацијске струке, истицање позитивних примјера и награђивање најбољих. Резултати истраживања показат ће нам гдје смо данас те што требамо унаприједити како би се у коначници остварио циљ, правовремено, точно и потпуно информирање грађана”, казао је Анте Шалиновић, директор истраживања медија и оглашавања у ИПСОС Адриа.

Највећи регионални фестивал комуникација је, осим по занимљивим предавањима те провокативним и конструктивним расправама о трендовима у медијској индустрији, познат и као мјесто најбоље забаве. Овогодишњи 12. Weekend Media Festivalu који се одржава од 19. до 22. септембра тако у Ровињу доноси помно осмишљен музички програм у духу Вудстока, из времена кад је музика постала умјетност и средство отпора.

 

Контакт за медије:

Мартина Пинтарић, 404

[email protected]

+385 98 696 797

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана