Ја сам Ефекта. ја сам своје дугове поспремила

P.R.
Ја сам Ефекта. ја сам своје дугове поспремила

Као у сваком разговору, прво на ред дође представљање.

Дакле, ја сам Ефекта и измишљена сам личност. Али, моја прича је стварна.

Ја сам заправо ти. И свака особа која жели да се избори са кризом у времену које нам је поставило бројне баријере. Имам једнаке проблеме, недовољно прихода, жељу да коначно покренем нешто своје и коначно, жељу да преузмем одговорност за све оно што ме очекује и за шта вјерујем да сам способна.

Живим уобичајен живот и још уобичајеније жеље. Планирам да купим аутомобил, да имам ријешено стамбено питање, да покренем свој бизнис и живим од своје зараде, независна од послодаваца. Можда вам се ово све чини као нереално, али сачекајте моменат – ја имам идеју.

Имам земљу на селу, планирам да направим пластеник, да купим машине за обраду земље, можда чак и да отворим мало етно село, јер има довољно неискориштене земље, али нећу превише да вам откривам, знате већ, да не урекнем.

Пребацићу свој цијели живот на село. Направићу једну лијепу монтажну кућу, знате ону у стаклу, у природи, о којој цијели живот маштам. Морам и ауто да купим, јер ћу опет морати некад да одем до тог града, како бих рјешавала текућа питања, али и посјећивала пријатеље. И о њима ћу да вам причам, али мало касније.

Питате се како сам уопште дошла на ову идеју?

Била сам у кредитима, на кредитним картицама је стално био минус, о свим могућим прекорачењима на текућим рачунима боље је да не причам. Рате лизинг наплате, дуговања као жирант? Ништа ме није заобишло.

И ту долазе моји пријатељи. Људи који су све проблеме ријешили једноставно – рефинансирањем. Искрено, била сам скептична на почетку, јер економска ситуација у којој се налазимо је, најблаже речено, неповољна. Посложила сам своје трошкове, упознала се са својим могућностима и пронашла сарадника који ми је помогао да полако кренем ка своме циљу. Пријевремено сам отплатила кредит, измирила све наведене трошкове и то без непредвиђених додатних трошкова и провизије.

Тај сарадник је Микрофин, микрокредитно друштво које ми је дало рјешење како да у неколико једноставних корака отплатим дугове. Понуђен ми је рок отплате до чак 84 мјесеца за износ до 50 000КМ. Е да, откуд идеја за приватни бизнис? Па, невјероватно је, али нуде одгоду плаћања за све пословне активности.

И можда ја нисам стварна особа, али сам идеја. Идеја коју су моји пријатељи реализовали, а ви ћете и њихове приче убрзо чути. Можда чак и прије него што се сами одлучите на овакав корак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана