Илија Брајковић, партнер у дигиталној агенцији „Контра“: „Маркетинг се јако исплати на дуге стазе“

PR
Илија Брајковић, партнер у дигиталној агенцији „Контра“: „Маркетинг се јако исплати на дуге стазе“

Илија Брајковић је годинама активан на интернетској сцени, а посљедњих десет година се активно посветио дигиталном маркетингу.

За себе каже да је у души geek, али живот га је однио у нешто у чему још више ужива. Партнер је у дигиталној агенцији „Контра“, гдје се брине за стратешке кампање и кључне клијенте, те пази да сви клијенти добију #FirstClassExerienceце по чему је агенција и позната, а о пружању оптималних рјешења клијентима ће причати на овогодишњем Play Media Day-у.

По чему бисте рекли да сеКонтраразликује од других дигиталних агенција?

Илија Брајковић: „Наш посао у комуникацији је учинити да нас нико не пита по чему се разликујемо, него да сви знају одговор на ово питање. Свака агенција је посебна на свој начин, а ми остављамо клијентима да открију због чега ће остати с нама више година.“

“FirstClassExperience” постао је препознатљив слоган за Вашу агенцијуКонтра”. На који начин у пракси пружате својим клијентима “FirstClassExperience”

Илија Брајковић:Једно је одрадити добру кампањуто сеподразумијева“. Оно што додатно желимо је омогућити нашим клијентима одличан процес све вријеме трајања кампањеда се осјећају као у првој класи у авиону. То значи да смо им у сваком тренутку на располагању, да их водимо кроз цијели процес и да не морају мислити о стварима о којима ми мислимодонесемо топли пешкир и прије него клијент помисли да му треба.“

До сада сте имали прилику сарађивати са многим регионалним и свјетским брендовима. Коју сарадњу бисте истакли као најквалитетнијуодносно на коју сте најпоноснији и зашто?

Илија Брајковић:Ако наведем било којег клијента, ризикујем да се неки други наљути J. Стварно имамо одличне клијенте и нема потребе било кога издвајати, они то знају.

Какво је ваше виђење развојног потенцијала маркетиншке индустрије у овом дијелу Европе? Да ли регион држи корак са глобалним трендовима у свом раду?

Илија Брајковић:Мислим да смо генерално доста добри. Цијело вријеме гледамо на Запад и они јесу нешто мало у неким стварима напреднији, али није то нешто што се не може стићи. Код нас су мањи буџети па морамо бити пуно креативнији.

Иако је тренутна пандемија у свјетским оквирима направила неповратну штету, често се истиче да дигитални медији и маркетинг нису у пуној мјери осјетили кризу. Какав је Ваш утисак?

Илија Брајковић:Не да нису осјетили кризу него имају велики раст. Ми прошле године јесмо имали стагнацију, али ове године ћемо имати значајан раст прихода. Дигитал је остао задњи на бранику буџета, то се задње укида, јер ако укидаш дигитал онда си престао са свиме, а то није добро.

Редовно учествујете на многим семинарима и конференцијама о маркетиншкој индустрији. Шта је оно што увијек гледате пренијети студентима/учесницима који долазе на Ваша предавања?

Илија Брајковић:Желим пренијети 1, 2 или 3 нове идеје или информације које ће сваком полазнику бити нове. Желим да свако оде са предавања размишљајућиуф, како то до сада нисмо радили, једва чекам све то почети примјењивати“.

На овогодишњем Play Media Day-у ћете бити један од предавача. О чему ћете причати на овој регионалној комуникацијској конференцији?

Илија Брајковић:Причаћу о цонтент маркетингу и представити инбоунд методологију по којој ми радимо цонтент маркетинг. Већ годинама генеришемо јако велики број леадова за нашу агенцију путем инбоунд маркетинга и желим представити што и како радимо тако да сви схвате да се цонтент маркетинг јако исплати на дуге стазе.”

Play Media Day 06 ће се одржати захваљујући подршци програма Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), који спроводи Међународна организација за миграције (IOM), уз финансијску подршку Америчке агенције за међународни развој. Догађај су подржали и Делегација ЕУ у БиХ, као и Сара вода.

Видимо се на Play Media Day 06!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана