Хемофарм обезбиједио опрему домовима здравља

PR
Хемофарм обезбиједио опрему домовима здравља

Бањалука - Хемофарм Фондација започела је „Пројекат помоћи опремања домова здравља у изразито неразвијеним општинама у БиХ” у оквиру ког је обезбиједила 42.000 КМ за набавку неопходне медицинске опреме за здравствене установе у општинама Кнежево, Шековићи, Доњи Вакуф и Кључ.

Овим установама донираће се нови ЕКГ апарати, дефибрилатори, аспиратори и друга медицинска опрема неопходна за свакодневни рад.

„Свесни високих цена медицинских апарата и опреме, започели смо овај пројекат како би сви грађани, без обзира да ли се ради о развијеним или неразвијеним општинама, имали добру и једнако квалитетну здравствену заштиту. Циљ свих нас у Хемофарм фондацији је помоћ онима којима је она најпотребија, а пре свега помоћ свим нивоима здравственог система, од примарног до терцијалног. Активности Фондације фокусиране су на област здравља, бригу о здрављу становништва и подизање квалитета услуга у здравственим центрима. Како је примарна здравствена заштита први и најчешћи облик контакта сваког од нас са здравственим сектором, тако је важно да у свим домовима здравља имамо могућности за квалитетно лечење. Медицинска опрема је, свакако, битан предуслов за то”, рекла је Сузана

Ђорђевић, директорка Хемофарм Фондације.

Хемофарм фондација основана је 1993. године у Вршцу и од тада до данас реализовала је чак 2.000 активности у укупној вредности од 12 милиона Еура. Током претходних 25 година помогла је бројне здравствене установе у земљама у којима је присутна компанија Хемофарм.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана