Хемофарм - нови центар Штаде за централноисточну Европу

PR
Хемофарм - нови центар Штаде за централноисточну Европу

Београд – Највећа фармацеутска кућа у региону, вршачки Хемофарм постао је главни центар Штада групе за тржишта централноисточне Европе. Одлуком менаџмента Штаде, Хемофарм је преузео одговорност за тржишта Пољске, Чешке и Словачке и тиме додатно повећао зону своју регионалне надлежности која се до сада односила на тржишта југоисточне Европе (БиХ, Црне Горе, Словеније, Хрватске, Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније и Албаније).

Ово унапређење је, према оцјени Штаде, резултат доброг рада Хемофарма након што је 2016. преузео главну улогу њемачког концерна у југоисточној Европи.

 „Нова улога додијељена Хемофарму је велико признање Штаде за рад и резултате које смо постигли у претходном периоду. Ово је  значајна вијест и за регион, посебно имајући у виду ријеткост да компанија која ради у земљи која није чланица ЕУ под своје вођење добија и тржишта у оквиру ЕУ. Са новим тржиштима и наши планови су амбициознији. Инвестиције ће бити усмјерене на проширење капацитета, даље унапређење квалитета производа, истраживање и развој лијекова, а посебно у радну снагу - у вриједне, квалитетне, образоване људе којих је у Хемофарму тренутно око 3000", рекао је Роналд Зелигер, генерални директор Хемофарма и потпредсједник Штада групе.

Хемофарм је 2017. године посредством Штаде постао дио велике интернационалне породице - Цинвен и Баин Цапитал. Осим што је регионални лидер, лијекови са знаком Хемофарма налазе се и у апотекама на три континента у 38 земаља. Модерне фабрике Хемофарма, усклађене са највишим међународним фармацеутским стандардима, налазе се у Србији, БиХ и Црној Гори, а погони су међу 20 одсто енергетски најефикаснијих у свијету. Тако је Хемофарм, осим поменуте лидерске улоге у производњи, на себе преузео и улогу промотера одрживог развоја и одговорног пословања у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана