Хемофарм фондација донирала медицинску опрему здравственим установама у БиХ

PR
Хемофарм фондација донирала медицинску опрему здравственим установама у БиХ

Бањалука – Донацијама медицинске опреме здравственим установама у Доњем Вакуфу и Шековићима, Хемофарм фондација реализовала је пројекат помоћи опремања домова здравља у изразито неразвијеним општинама у Босни и Херцеговини.

 У оквиру овог пројекта, Хемофарм фондација донирала је 21.500 евра за набавку ЕКГ апарата, лабораторијске опреме, дефибрилатора, аспиратора, те друге медицинске опреме неопходне за свакодневни рад установама у четири изразито неразвијене општине Кнежево, Шековићи, Доњи Вакуф и Кључ.

 

“Захвални смо Хемофарм фондацији на пруженој помоћи. Наша средства су прилично оскудна, а нова медицинска опрема нам је потребна за несметан рад. Баш зато нам ова помоћ много значи, јер смо наш дом здравља опремили са најмодернијим ЕКГ апаратима, аспираторима, инхалаторима, хелиолампом и значајним количинама потрошног материјала за стоматолошку службу”, изјавио је поводом донације др Снежан Сокић, начелник Дома здравља „Свети Сава” у Шековићима.

 

Директорка Хемофарм фондације Сузана Ђорђевић истакла је да су једнаке могућности за квалитетно лијечење, без обзира на степен развијености општине и ниво здравствене заштите, од примарне важности: „У разговорима са запосленима у овим домовима здравља схватили смо колико је овај пројекат суштински помогао раду медицинских радника. Домови здравља су прво уточиште за болесне и баш зато је важно да у њима добију квалитетну помоћ и негу. Хемофарм фондација данас, баш као и у претходних 25 година, труди се да буде прави партнер здравственом систему и да покаже искрену бригу за здравље грађана, а овај пројекат је најбоља потврда нашег залагања”.

 

Хемофарм фондација до данас је реализовала више од 2.000 активности у укупној вриједности од 12 милиона евра. Током претходних 25 година, Фондација је подржала бројне здравствене установе у земљама у којима је присутна компанија Хемофарм.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана