"Хемофарм" дио новца од продаје пробиотика издваја за набавку заштитне опреме здравственим установама у БиХ

ГС
"Хемофарм" дио новца од продаје пробиотика издваја за набавку заштитне опреме здравственим установама у БиХ

БАЊАЛУКА - У вријеме сталних изазова узрокованих пандемијом ковид-19 када је на свима велика одговорност за заштиту сопственог и здравља људи око нас, компанија "Хемофарм" наставља да помаже заједницу новом акцијом у којој ће до краја године дио новчаних средстава од продаје својих пробиотика издвајати за набавку заштитне медицинске опреме здравственим установама у БиХ.

- Циљ ове "Хемофармове" кампање под називом "Суперхероји маске носе испод очију!" јесте подизање свијести сваког појединца о круцијалној важности поштовања препорука епидемиолога које се односе на ношење маски, физичку дистанцу, одржавање хигијене и јачање имунитета – саопштила је ова компанија.

Из "Хемофарма" истичу да је правилно ношење маске на устима и носу веома лак начин да се бринемо о себи и другима и апелују на све грађане да у вријеме пандемије остану бистре главе и учине све како би смањили ризик од оболијевања.

- Ми смо домаћи произвођач лекова и неко ко као свој главни задатак види бригу о здрављу људи. Баш зато имамо потребу да помогнемо заједници увек кад то можемо. Овом кампањом олакшавамо свакодневне напоре медицинских радника и фармацеута кроз набавку заштитне медицинске опреме, и додатно подижемо свест грађана о важности поштовања епидемиолошких мера. У овом смо сви заједно и само властитом одговорношћу можемо допринети колективном здрављу, а управо  пробиотици имају велики допринос у јачању имуног система, јер је имунитет уско везан и за здравље дигестивног тракта. Зато, придружите нам се како бисмо заштитили себе и наше хероје - рекао је директор "Хемофарма" д.о.о. Саша Урошевић.

Ово је само једна у низу активности које "Хемофарм" као компанија са производним погоном у БиХ спроводи од почетка пандемије, показујући константну друштвену одговорност и посвећеност заједници кроз подршку здравству, привреди и друштву у цјелини.

Раније ове године Стада група, чији је Хемофарм члан, донирала је 150 медицинских монитора за пацијенте у БиХ, Србији и Црној Гори, док је "Хемофарм" фондација поклонила комплетну заштитну опрему за здравствене раднике у 18 домова здравља у БиХ.

За више информација о току кампање пратите "Фејсбу" и "Инстаграм" профил "Хемофарма" у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана