Етно-село “Усора” ЗТЦ “Бања Врућица” спреман за госте

PR
Етно-село “Усора” ЗТЦ “Бања Врућица” спреман за госте

ТЕСЛИЋ - Етно-село Усора Здравствено-туристичког центра “Бања Врућица” свечано је отворено уз ријеку Велику Усору, у теслићком насељу Милан Поље, па ће гости који га посјете моћи да уживају у богатој понуди, прилагођеној свим узрастима и укусима.

Уз остало, посјетиоцима ће бити на располагању два базена, ресторан, шест соба и остали садржаји, с тим што је у плану развој авантуристичког, ловног и риболовног туризма.

Слиједе и додатна улагања, с циљем подизања стандарда услуга, у складу с пословањем ЗТЦ “Бања Врућица”.

Осим тога, посао добија 15 нових радника, али би добробит требало да осјети и локално становништво, јер је у плану откуп пољопривредних производа, како би гости етно-села уживали у аутентичним специјалитетима.

Отварању су присуствовале бројне званице, укључујући и Предрага Глухаковића, министра трговине и туризма РС, Драгана Богданића, министра здравља и социјалне заштите РС, Горана Савановића, предсједника Синдиката трговине, угоститељства, туризма и услужних дјелатности РС, Радета Ракуља, лидера пензионера РС, одборнике у локалној скупштини, те руководиоце и представнике јавних установа и привредних друштава.

Из “Бање Врућице” кажу да се новоотворени комплекс простире на 3.600 метара квадратних.

Александар Радошевић, генерални директор ЗТЦ “Бања Врућица”, рекао је да настављају с реализацијом њиховог опредјељења - да развијају и проширују асортиман својих услуга.

“Због тога је и купљено ово етно-село, које се налази 18 километара од 'Бање Врућице', с намјером да се прошири како наша понуда, тако и понуда овог објекта, који је био у функцији. Овдје је углавном долазило локално становништво, а наша намјера је да подигнемо ниво услуга те да, поред њих, привучемо и све госте наших хотела да овдје долазе на излете, али и госте из иностранства, јер су овакви објекти све популарнији на иностраним тржиштима”, нагласио је Радошевић.

Министар Глухаковић казао је да овај комплекс представља још један садржај који употпуњује понуду “Бање Врућице” и Теслића.

“Оваквог простора немамо много у РС. Ово ће бити дивна дестинација, која ће сигурно прерасти у још један репрезент туристичке понуде РС. Сигуран сам да ће Туристичка организација у Теслићу уложити одређена средства у промоцију, као и Министарство. Ми ћемо урадити све што је до нас. Радимо тренутно једну монографију свих етно-еко простора Републике Српске, па смо ту укључили и овај простор”, казао је Глухаковић.

Оцијенио је да овај комплекс није само за употребу на локалном, већ и за шири ниво, односно за веће скупове који се овдје могу организовати.

“Сигуран сам да ће гости који су већ у 'Бањи Врућици' имати изванредну прилику да уживају у овом богатству, јер је овај крај препознатљив и по гастро-понуди, тако да овдје имамо заокружену цјелину. Честитам менаџменту и свима који су учествовали у томе да се овај комплекс стави у функцију”, каже ресорни министар.

Савановић је рекао да је ово још једна велика радна побједа “Бање Врућице” и укупно туризма у РС.

“'Бања Врућица' као водећи туристички потенцијал данас је отворила нови, дивни објекат, као и 15 радних мјеста. Са задовољством могу да кажем да су сви радници 'Бање Врућице' чланови Синдиката, те да је 'Бања Врућица' један од узорних послодаваца - редовно измирује обавезе према радницима, на вријеме исплаћује сва давања. Радници су изузетно задовољни статусом који имају код овог послодавца”, казао је Савановић.

Новоотворени етно-центар окружен је предивном нетакнутом природом.

Некретнина се налази уз регионални пут Тедин Хан - Теслић - Бистричак, а удаљена је око 18 километара од “Бање Врућице”, односно 26 километара од Теслића, а свега два километра од насеља Блатница.

Комплекс је урађен у традиционалном стилу, од камена и дрвета. Састоји се од основног објекта, у којем се, у сутерену, налази ресторан/дискотека са шанком, а у приземљу ресторан с кухињом, док је на спрату шест соба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана