Дубравка Гајић, уредник и водитељ „Реактора“: Циљ да дођемо до одговора који се још није чуо

ПР
Foto: Промо ТВ УНА

Дијалошке емисије увијек имају исти циљ- доћи до одговора који се још није чуо, a рекла бих да нам сасвим добро иде, каже уредник и водитељ емисије УНА ТВ „Реактор“ Дубравка Гајић.

Дубравка Гајић је након неколико година поново на „познатом терену“ и то у емисији која се бави актуелним друштвено политичким темама и износи их пред очи јавности, а каже да се радује новим пројектима.

Послије више година поново сте на малим екранима. Какав је осећај вратити се испред камере?

ДУБРАВКА  ГАЈИЋ - Било је тешко на почетку каријере достићи ту опуштеност испред камере, сада је ово био повратак на познати терен. Додуше има и разлике, нема камермана у студију, али имамо дивне аутоматизоване робот камере и не можете да их не заволите, толико су „трансформастичне”, савремене и симпатичне. И сасвим конкретно, сарадња и повјерење у сјајну техничку екипу, бљештавило рефлектора, и поменуте камере, тај осјећај да сте „вани”, омогућиле су ми да послије свега неколико минута будем „свој на свом”.

? На УНА телевизији уређујете и водите политичку емисију „Реактор”. Реците нам нешто више о том пројекту?

ДУБРАВКА ГАЈИЋ - УНА ТВ је регионални пројекат и идеја је да директори информативних програма својих регија воде „Реактор”. За сада смо ту колега Славко Белеслин из Србије и ја, ускоро нам се придружује и Јосип Шарић из Хрватске, надам се и радујем и новим колегама. Дијалошке емисије увијек имају исти циљ - доћи до одговора који се још није чуо, рекла бих да нам сасвим добро иде.

? До сада сте у „Реактору” угостили многа лица са политичке сцене. Кога још гледаоци могу да очекују, и кога бисте волели да интервјуишете?

ДУБРАВКА ГАЈИЋ - Оно што је добро у регионалном приступу јесте та широка лепеза регије, па онда наравно и могућност да угостите људе из јавног, политичког живота и ван наших граница.

? Чиме се водите у одабиру тема и саговорника за емисију?

ДУБРАВКА ГАЈИЋ - Понекада је актуелна тема та која намеће професију саговорника, а понекада је име и презиме госта само по себи ексклузивност. Зависно од догађаја, друштвено-политичких, бирамо једно или друго.

­? Да ли се прибојавате критике јавности или професионалне осуде?

ДУБРАВКА ГАЈИЋ - Моје је да дам свој максимум у припреми емисије и касније у самој реализацији. Да сам укључена у разговор и да из госта, који можда у том тренутку није разговорљив извучем максимум, од оног који је превише разговорљив уљудно прекинем и вратим у емисију и тему, да питам оно што интересује друге и мене. Када свој дио одрадим ваљано то је то. Када сте млади и амбициозни чува вас Бог, касније то за вас чини искуство, професионализам и објективност. Овом додајем моју самокритичност која је претјерана. А критиковати и осудити вас може било ко, сви имамо мишљење и став, но битна је аргументованост и намјера, што чини битну разлику.

?Да ли у плану имате још неки пројекат на УНА ТВ? Можда нека емисија забавног карактера?

ДУБРАВКА ГАЈИЋ - УНА ТВ је недавно изашла са новим пројектима који су продукционо веома захтјевни. Емисије “Муштулук”, “Холивудирање”, “Donnа”.... воде позната имена, гости су им такође познате јавне личности. Чини ми се да их је на УНА ТВ највише - дозволите да овдје будем и помало субјективна и навијачки расположена. Ово су формати који тек треба да заживе и да се „приме” за публику. Оно што смијем открити јесте да размишљамо о још једној информативној емисији, унапријед се радујем том формату јер волим информативу.

? Нова емисија „Реактора” је на програму у понедељак. Можете ли нам открити ко је гост, и о чему ћете разговарати?

ДУБРАВКА ГАЈИЋ - Наредног понедјељка (21. новембар) на реду је колега Белеслин и његов саговорник Рамбо Амадеус. Како да то не погледате?

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана