Да, и то је могуће! Доктор из Швицарке на едукацији у Специјалној болници за офталмологију „Свјетлост" Бањалука

P.R.
Да, и то је могуће! Доктор из Швицарке на едукацији у Специјалној болници за офталмологију „Свјетлост" Бањалука

У времену када је један од највећих проблема управо одлазак медицинског кадра, специјална болница за офталмологију „Свјетлост" Бањалука се може похвалити чињеницом да ће управо код њих нова знања стећи доктор Даниел Јосеф Линдеггер, који долази из Швицарске гдје је запослен у Универзитетској болници у Цириху.

Др Даниел је бањалучку „Свјетлост" и др Бојана Козомару изабрао кроз програм едукације младих офтамолога које сваке године кроз свој програм организује Европско удружење за хирургију катаракте и рефрактивну хирургију (ESCRS). Ово удружење је најпрестижније удружење офталмолога у Европи које, између осталог, у оквиру програма Yоунг Опхтхалмологист омогућава младим љекарима да посјете офталмолошке центре који су на њиховој листи, те стекну нова знања и искуства и упознају се са другим колегама кроз једнонедјељни или двонедјељни боравак.

„Самом уласку на листу ESCRS центара, која је захтијевала и испуњавање одређених услова, прије неколико година смо стекли могућност да спроводимо „обсерверсхип програм", односно едукацију младих офталмолога из Европе. Зато смо изузетно поносни што је др Даниел изабрао баш нас. Он ће у наредних седам дана свакодневно радити како са мном, тако и са осталим колегама и едуковати се о свим захватима које свакодневно обављамо у нашој здравстевној установи. Његов долазак је само доказ да није узалудно овдје радити и развијати се. Сигурно имамо шта да понудимо цијелој Европи," истакао је др Бојан Козомара, директор специјалне болнице за офталмологију „Свјетлост" Бањалука.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана