Божидар Милошевић побиједио на конкурсу ''Најљепша фотографија Семберије''

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА- "Крст манастира Свети Василије Острошки" аутора Божидара Милошевића најбољи је рад на Конкурсу "Најљепша фотографија Семберије", одлучио је стручни жири.

Другопласирани је Марко Мастило који је послао фотографију "Семберска равница у врелим љетним данима", а трећи је Бојан Петричевић са фотографијом "Лас Бијељинас".

Најбољи рад у категорији "пољопривреда", фотографију "Лук" послао је Бојан Бобић, а у категорији спортске фотографије прво мјесто дијеле Срђан Шушић и Божидар Милошевић за радове "НО ЛИМИТС – мали фудбалери" и "Финиш".

Похвале су добили Дарко Терзић и Ненад Милошевић у општој категорији, Божидар Милошевић, Јовица Панић и Ненад Милошевић у категорији "пољопривреда", односно, Горан Бобић у категорији "спорт".

Награде побједницима уручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић на отварању изложбе која је уприличена у Музеју Семберије.

"Градска управа ће у будућности чвршће подржавати умјетност, укључујући и фотографско изражавање, како би моменти из живота у Семберији остали забиљежени и документовани. Тако ћемо и нашим умјетницима дати подстрек да више и квалитетније стварају и унапређују културу своје локалне заједнице", поручио је Петровић.

Побједник Конкурса Божидар Милошевић је оцијенио да оваква смотра заслужује да прерасте у периодично надметање фотографа, чиме би и имиџ Бијељине био унапријеђен.

Стручни жири Конкурса, расписаног у прољеће прошле године, чинили су мајстор фотографије Слободан Крстић, кустос Галерије Центра за културу "Семберија" Милијанко Михољчић и професор Милорад Јанковић.

Објављивање резултата Конкурса и одржавање изложбе су помијерани због ситуације изазване епидемијом вируса корона, а свечано уручење награда је вечерас организовано у складу са епидемиолошким мјерама.

Изложба у Музеју Семберије биће постављена до 19. фебруара.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана