“Бања Врућица” уводи нове терапеутске методе: У примјени апарат који односи бол

PR
“Бања Врућица” уводи нове терапеутске методе: У примјени апарат који односи бол

​ТЕСЛИЋ - “Тесла царе”, апарат нове генерације, који помаже код бројних врста здравствених проблема, однедавно је у власништву Здравствено-туристичког центра (ЗТЦ) “Бања Врућица”.

Овај апарат нашао је широку примјену у области уриногинекологије, рехабилитације, спортске медицине и неурофизиотерапије.

Уређај магнетског система развијен је прије свега за лијечење ослабљених мишића дна карлице и уринарне инконтиненције с посебном технологијом функционалне магнетске стимулације (ФМС). Уређај ствара пулсирајуће магнетско поље које узрокује контракцију мишића дна карлице, без неугодног убацивања електроде.

“Суштина рада овог апарата је у стимулацији мишића магнетним пољем високе фреквенције. Остале врсте магнетних терапија немају овај ефекат. 'Тесла царе' се, прије свега, препоручује код уринарне инконтиненције, то јест код отежаног задржавања мокраће. Контракције које изазива јако магнетно поље вјежбају мишић како би ојачао и тако у што већој мјери био у функцији. Оно што пацијент не може сам да извјежба сада може да оствари помоћу овог апарата”, појашњава др Наташа Вајић, физијатар ЗТЦ “Бања Врућица”.

“Тесла царе” апарат, који се састоји од столице и ручних апликатора, користи се и за лијечење импотенције, а широку примјену има и у физикалној медицини као терапијско средство у лијечењу и рехабилитацији код акутних и хроничних болова.

“Примјена 'Тесла царе' апарата помаже код болних леђа, вратног синдрома, торакалне и лумбалне кичме, код болова у куковима, раменима, лактовима, кољенима, шакама, стопалима. Ова терапијска процедура примјењује се и код свих врста реуматских болова, код повреда, те болова у мишићима. Такође, има и неуролошку примјену код неуралгија, обољења периферних живаца и полинеуропатија”, додала је др Вајић.

Докторица Вајић наводи да број терапија није ограничен и у зависности од индивидуалних потреба пацијента врши се примјена ове терапијске методе. Наглашава да се овај апарат користи и у дијагностици, јер веома успјешно одређује болне тачке.

Терапијски поступак “Тесла царе” апаратом је једноставан и не захтијева посебну припрему пацијента. Током терапије пацијент једноставно сједи у столици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана