Ангажманом жељезница обезбјеђена производња у Брчком: Кључна улога жељезница ФБиХ и РС у снабдијевању тржишта

PR
Ангажманом жељезница обезбјеђена производња у Брчком: Кључна улога жељезница ФБиХ и РС у снабдијевању тржишта

БРЧКО –Одлична међусобна сарадња и ангажман жељезница Федерације БиХ и Републике Српске успјешно је обезбиједила несметан промет сировине између Луке Плоче и Агроиндустријског комплекса Брчко, саопштено је из СТУДЕН Холдинга.

Напомињу да је ванредно стање значајно утицало на могућност несметаног кретања роба, што је довело до угрожавања допрема сировина које су основни услов за континуирану производњу.

- Захваљујући Енису Џафићу који испред Жељезница ФБиХ, и Славку Глигорићу који испред Жељезница РС мобилизују све расположиве техничке и људске ресурсе и чине огромне напоре да обезбиједе испоруке роба у фабрике широм БиХ, производња шећера у Брчком није угрожена, а сировина из Луке Плоче се жељезницом допрема у једину рафинерију шећера у земљи - рекао је потпредсједник Управе СТУДЕН Холдинга и директор логистичке компаније БЕЛИСАР Екрем Ханић.

Ханић наглашава и да су се жељезнице ставиле на потпуно располагање својим партнерима, те су успјешно покриле велики изазов у кретању роба који је настао прекидањем или отежавањем многих ланаца снабдијевања.

- Упркос томе што наши возачи не излазе из камиона и тако довозе храну, сировину и друге неопходне материјале у БиХ, транспорт друмским саобраћајем је веома отежан, а колоне на границама су километарске. То доводи до кашњења испорука, а самим тим и до одступања у плановима производње и снабдијевању тржишта. Стога, овакав одговор Жељезница Федерације и РС је донио велико олакшање у извршавању логистичких задатака, те сигурност у производњи основних намирница као што је шећер. Такође, сарадња са Луком Плоче и Хрватским жељезницама је одлична, и они су својом организацијом дорасле овим кризним временима - истакао је Ханић.

Продубљивањем сарадње, увезивањем међународних путања и спремном реакцијом на насталу ситуацију Жељезнице, Луке и логистичке фирме осигуравају стабилност снабдијевања Босне и Херцеговине и земаља у окружењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана