Акција компаније Mozzart „Хуманитарни тикет у подне”: За двије године донирано 13.000 марака

PR
Акција компаније Mozzart „Хуманитарни тикет у подне”: За двије године донирано 13.000 марака

Племенита акција у којој познате личности састављају тикете и потенцијални добитак донирају установама или удружењима у Босни и Херцеговини траје већ двије године.

У оквиру једне од многобројних друштвено одговорних акција компаније Mozzart „Хуманитарни тикет у подне”, која траје дуже од двије године, досад је донирано укупно 12.790,00 КМ, за више од 20 удружења и установа.

Хуманитарни тикет с највећим добитком од рекордних 4.118,00 КМ саставио је прослављени ексјугословенски и сплитски фудбалер Ивица Шурјак, који је као гост ове Mozzartове акције освојени износ донирао Центру за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора Бања Лука.

–  Осим компанији Mozzart, захвални смо и фудбалеру господину Ивици Шурјаку. Овим гестом су показали да постоје компаније и појединци који нису заборавили на малишане који пролазе кроз рехабилитацију слушања и говора. Поред тога што нам је новац заиста важан, ова донација за нас има и велику сентименталну вриједност, јер неко мисли о нама, рекао је Саша Татић, директор Центра за образовање, васпитање и рехабилитацију слушања и говора Бања Лука.

Прије Ивице Шурјака који је допринио да се малишани који пролазе кроз рехабилитацију слушања и говора више радују новом дану, добитке од више стотина марака остварило је на десетине познатих и – што је још важније – хуманих познавалаца спорта попут Срђана Васиљевића, Ненада Јаковљевића, Милице Мандић, Душка Николића, Боре Ђорђевића, Душка Пијетловића, Феђе Стојановића, Неле Михаиловић, Марушке Топаловић, Дарка Плавшића…

Њихове донације отишле су на више од 20 адреса у Босни и Херцеговини, на којима их је са радошћу дочекало на стотине оних којима је помоћ била пријеко потребна. Међу њима су се нашли Дом за дјецу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић” Бања Лука, Завод за збрињавање ментално инвалидних особа Баковићи Фојница, Дом за лица са инвалидитетом Вишеград, Завод за слијепа и слабовида лица „Будућност” Дервента, Дом за стара лица „Натура” Пале, Дом за старија лица „Бардача” Србац, Удружење „Мозаик пријатељства” Бања Лука, Удружење „Колијевка” Гацко, Дом за пензионере и стара лица Лукавица – Источно Сарајево, ЈУ Центар „Заштити ме” Бања Лука, Дом за старија лица „Миран живот” Градишка, Дом за пензионере и стара лица Приједор и многи други.

Подршка локалној заједници, спорту, болеснима…

Mozzart је до сада у оквиру акције „Сто терена за једну игру” обновио два терена у Бањој Луци и Добоју, подржава и спортске клубове, удружења обољелих, домове за старија лица, заводе... Кроз своје друштвено одговорно пословање ова компанија већ годинама уназад на донације и спонзорства усмјерава значајна средства.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана