" M:tel" међу лидерима на пољу телекомуникација

ГС
" M:tel" међу лидерима на пољу телекомуникација

БАЊАЛУКА - Компанија "M:tel" спада међу лидере на пољу телекомуникација у БиХ, са дугогодишњом традицијом која овај бренд чини препознатљивим, поручили су из ове компаније поводом 17. маја, Свјетског дана телекомуникација и информационог друштва.

Ова компанија, наводе, један од најзначајнијих носилаца прогреса и афирмације модерних технологија у друштву кроз активно дјеловање на развој области телекомуникација у Републици Српској и БиХ.

Из компаније су појаснили да је циљ обиљежавања Дана телекомуникација и информационог друштва у свијету афирмација информационо-комуникационих технологија, с обзиром на значај који ове технологије имају у савременом друштву.

Генерални директор компаније „M:tel“ Марко Лопичић рекао је да је ова компанија ускладила своју мисију са традицијом и обавезом коју константно жели да испуњава, а то је да корисницима и заједници обезбиједи све погодности које нуде модерне технологије, чинећи тако живот квалитетнијим, лакшим и бољим.

- Пандемија која је задесила свет ове године показала је на делу колику одговорност носи област телекомуникација за друштво уопште, а `М:тел` је и овај изазов дочекао спремно, управо захваљујући прилагодљивости тог сектора брзим променама какве се на овом пољу дешавају у последњим деценијама - изјавио је Лопичић.

Компанија " M:tel" је подсјетила да је Агенда за одржили развој 2030. годин еи 17 циљева одрживог развоја, усвојени Резолуцијом УН, препознају да ширење информационе и комуникацијске технологије и глобална међусобна повезаност имају велики потенцијал за убрзавање људског напретка и премошћивање дигиталне разлике.

"M:tel" је напоменуо да је честитку за овај дан свијету послао генерални секретар УН Антонио Гутереш наводећи да информациона технологија може бити сигнал наде, омогућавајући милионима људи широм свијета да се повежу, као и да је међународна сарадња на дигиталној технологији од суштинске важности да се побиједи ковид-19 и постигне Агенда одрживог развоја 2030. године.

Из компаније су навели и да је генерални секретар Међународне уније за телекомуникације Хоулин Зхао између осталог поручио да се на овај свјетски дан и за нову деценију искористи информационо-комуникациона технологија да убрза социјални, економски и еколошки одржив раст и инклузивни развој за све и свуда.

Компанија " M:tel " је подсјетила и да је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва, те истакао како је овај сектор у кризном периоду пандемије одиграо једну од најважнијих улога у борби читаве заједнице против вируса, те навео примјер "M:telа“ као снажног партнера и пријатеља.

Србија је, напоменули су из компаније, једна од најстаријих чланица Међународне уније за телекомуникације, поставши члан ове организације само 40 дана послије њеног званичног оснивања, знатно прије многих развијенијих земаља тог доба.

Свјетски дан телекомуникација и информационог друштва обиљежава 17. маја, на годишњицу потписивања прве међународне телеграфске конвенције 1865. године, и на дан формирања Међународне уније за телекомуникације (ITU) у Паризу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана