Зворник: У другој половини године у функцији нови блок болнице

Срна
Зворник: У другој половини године у функцији нови блок болнице

ЗВОРНИК - Градоначелник Зворника Бојан Ивановић најавио је да ће у другој половини ове године бити у функцији нови блок Болнице који ће омогућити већи квалитет здравствених услуга за пацијенте и боље услове рада за запослене.

Новоизабрани градоначелник Зворника рекао је да ће у наредна два до три мјесеца бити завршен проширени дио Дјечијег вртића Наша радост, гдје ће моћи да борави још 170 малишана, те да ће предвиђеном динамиком бити реализовани сви други пројекти на подручју града планирани за ову и наредну годину.

- Уз помоћ Владе Републике Српске која нам је дозначила 900.000 КМ, град Зворник је купио простор за проширење капацитета Дјечијег вртића Наша радост, гдје ће 170 малишана добити могућност да бораве у овој предшколској установи - рекао је Ивановић.

Истичући да град Зворник улаже значајна средства у основно, средње и високошколско образовање, Ивановић је навео да су само у протекле двије године изграђене три школске фискултурне сале и да ће та тенденција бити настављена у складу са потребама.

Ивановић је рекао да Зворник има добру сарадњу са Технолошким факултетом у овом граду и да град даје стипендије сваком студенту који упише ову високошколску установу, без обзира одакле долази.

- Желимо да, осим постојећег Технолошког факултета, у Зворнику отворимо одјељења неких других факултета, али то не можемо сами, без ресорног министарства и универзитета из Источног Сарајева и Бањалуке - рекао је Ивановић и додао да ће Градска управа и даље радити на том питању како би се младост задржала у свом граду.

Говорећи о реализацији капиталних пројеката, Ивановић је навео да је завршена прва фаза изградње “Водовода Локањ-Пилица” и да је у току изградња друга фаза која ће омогућити да се око 740 домаћинстава насеља Пилице и Локања прикључи на градску водоводну мрежу.

Он је напоменуо да ће у оквиру тог пројекта бити урађен бунар на Брањеву који ће обезбиједити воду за пиће у овом насељу, као и Шепку и дијеловима Пилице и Локања који не буду повезани на водовод чија је градња у току.

- Водовод Запад градиће се од мјесне заједнице Каракај до Крижевића за потребе девет мјесних заједница у овом дијелу града Звоника на који ће се моћи прикључити 1.100 домаћинстава - рекао је Ивановић.

Говорећи о рјешавању проблема плављења насеља код већег водостаја, Ивановић је навео да је у Бањалуци јуче потписан уговор између ресорног министарства и извођача радова о извођењу радова на обалоутврди ријеке Хоче, па се може очекивати да ће у наредних двадесетак дана почети ти радови, док је обавеза Градске управе да регулише имовинско-правне односе.

- У питању је дионица корита Хоче од 1.110 метара од ушћа у Дрину до магистралног пута у насељу Каракај, чиме ће бити заштићено насеље Терминал од поплава ове ријеке - рекао је Ивановић.

Он је нагласио да ће се рјешавати и проблем обалоутврде Дрине на дијелу од ушћа ријеке Сапне до насеља Терминал у дужини 2.100 метара, док је најургентнији дио на том потезу у дужини од 600 метара, гдје се Дрина излива и плави куће у насељу Терминал.

Градоначелник Зворника је рекао да ће у оквиру свих ових пројеката бити посвећена пажња изградњу паркинг простора, као и паркинг гараже, чији би капацитет био до 90 мјеста.

- Пројекат за изградњу паркинг гараже је при крају и када буде завршен тачно ће се знати колики ће бити њен капацитет - рекао је Ивановић и нагласио да ће у насељу Б-блокови бити проширени капацитети паркинг простора.

Ивановић је рекао да му је једна од жеља да Градска управа, као и предузећа чији је оснивач град, пружају квалитетније услуге суграђанима и инвеститорима.

- Добили смо сертификат повољног пословног окружења и настојаћемо, прије свега, да инвеститорима изађемо максимално у сусрет и да путем канцеларије за издавање грађевинских зона скратимо рокове како би се послови у Градској управи у име и за рачун инвеститора брже и квалитетно завршавали - истакао је Ивановић.

Он је навео да ће, ради повећања нивоа и квалитета услуга, такав однос бити и према Центру за социјални рад, Водоводу и комуналије, Рекреативно-спортском центру, као и другим предузећима и установама која су у градском власништву или је град њихов оснивач.

- Од градње зграде за потребе Окружног и Привредног суда, као и Тужилаштва у Зворнику није се одустало, али је због дивљања цијена почетком прошле године почетак пројекта одгођен због тога што су трошкови градње били много већи од процјене пројектне документације која је била завршена прије избијања кризе у и око Украјине - рекао је Ивановић.

Он је рекао да ће средства за изградњу ових установа, у координацији са ресорним министарствима, бити планирана у овој и наредној години.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана