Зворник: Санација моста тече по плану

Срна
Зворник: Санација моста тече по плану

ЗВОРНИК - Санација Моста краља Александра првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Мали Зворник и Зворник, тече по плану, захваљујући и лијепом априлском времену, али и смањеном кретању грађана усљед спречавања ширења вируса корона, јавља дописник Срне са лица мјеста.

Лијепо априлско вријеме погодује да се радови обављају оптимално, без застоја, док због вирус корона нема притисака грађана на извођача да се у неким временским размацима дозволи прелаз преко овог моста, како је било раније договарано.

Срни је потврђено да се радови одвијају у складу са планом и да за сада, због вируса корона, нико не тражи да се дозволи прелазак преко моста, који је гранични прелаз за пјешаке, јер га чека четрнаестодневни карантин.

Радови на реконструкцији моста краља Александра првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, почели су 27. августа прошле године.

Реконструкцијом овог моста биће урађена антикорозивна заштита, односно пјескарење и фарбање, замјена коловозне конструкције у цјелости, одводи оборинских вода и расвјета.

За реконструкцију моста Влада Србије донирала је 600.000 евра. Радови ће трајати 12 мјесеци, док је прелаз преко моста забрањен за пјешаке три мјесеца, до када би требало да буду завршени радови који ће омогућити безбједно кретање пјешака.

Извођач радова је зворничка фирма "Еникон градња".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана