Зворник: Полагањем вијенаца обиљежен дан ослобођења града

Срна
Зворник: Полагањем вијенаца обиљежен дан ослобођења града

ЗВОРНИК - Полагањем вијенаца испред централног спомен-обиљежја за 1.080 погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату, обиљежен је 9. април - Дан ослобођења града Зворника.

Вијенце на спомен обиљежје положили су представници Градске управе, Полицијске управе Зворник и борачких организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата.

Секретар Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник Миливоје Марковић рекао је новинарима да је обиљежавање овог догађаја протекло у веома скромном броју присутних, због пандемије вируса корона.

"Обиљежавамо 28 година од ослобођења града Зворника. Неки се питају од кога смо га ослободили, а ми смо га ослободили од оних који су угрожавали наше и животе наших суграђана", рекао је Марковић.

Он је додао да се никада не смију заборавити сви они борци и цивили који су дали животе за слободу, истичући да је неопходно наставити његовање традиције ових и других празника који су народу овог краја донијели слободу.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић изразио је захвалност свима који су дали свој допринос у стварању слободе у протеклом рату и додао да су њихове жртве опомена да се никада више ништа тако не понови на овом простору.

Стевановић је најавио да ће ускоро почети реконструкција централног спомен-обиљежја у центру града.

"Споменик је нагризло вријеме и потребна му је реконструкција, посебно горњег дијела", рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, реконструкцијом ће бити обухваћен и цијели плато око споменика, како би грађани Зворника на одговарајућем мјесту могли да се поклоне сјенима бораца који су, стварајући историју, давали животе за слободу да наредна покољења живе у миру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана