Жупник Иван Равлић још једном показао хуманост: Донирао колица породици са три непокретне кћерке

Александар Стојановић
Жупник Иван Равлић још једном показао хуманост: Донирао колица породици са три непокретне кћерке

КОТОР ВАРОШ - Да хуманост нема граница доказао је још једном жупник из Теслића Иван Равлић, који је донирао електрична колица породици Беговић из села Забрђе код Котор Вароша.

- Прича ове породице је веома тешка и чим сам је чуо одлучио сам да помогнем. У породици живе три непокретне кћерке. Најстарија кћерка Дона, која има 38 година, потпуно је непокретна и не може ни да устане из кревета. Велинка, која има 37 година и 34-годишња Милана су такође непокретне, али могу да користе колица и одлучио сам одмах да поклоним савремена електрична колица са свим спецификацијама како бих бар дјелимично олакшао живот овој породици - казао је за “Глас Српске” Равлић, који је за тужну судбину ове породице чуо од пријатеља.

И отац три кћерке инвалида, додаје, има здравствених проблема, односно болује од дијабетеса.

- Услови у којима живе и економска ситуација у којој су се нашли су веома тешки. Изградњу куће потпомогао је Црвени крст, а комшије и добри људи помажу им колико су у могућности - истакао је Равлић.

Овај хумани човјек, који је до сада подијелио 25 електричних колица у многим градовима, не марећи за националност и вјеру оних којима помаже, каже да је ситуација породице Беговић једна од најтежих коју је до сада видио.

- Помоћ сам организовао за породице из Добоја, Тешња, Бањалуке и других градова, али нисам се сусрео са овако тешком ситуацијом. Свакако ћу Беговиће имати у виду и у наредном периоду и настојаћу да анимирам јавност и организујем још акција. Овој породици заиста треба помоћи - казао је Равлић.

Додао је да је за потребе ове породице неопходно сваки мјесец око 1.000 КМ да би могли живјети пристојно и задовољити неке основне животне потребе.

- Како нису у могућности да раде и зарађују, овим путем позивам и друге људе да помогну колико су у могућности или да организују акције хуманитарне помоћи - рекао је Равлић.

Заборављени од надлежних

Жупник Иван Равлић истиче да је најтужнија чињеница коју је сазнао да породица Беговић није добила никакву подршку општине.

- Начелник Котор Вароша није их ниједном посјетио. У свом комшилуку имају овако тешку ситуацију и био би ред да их бар посјете, да повремено помогну. Надам се да ће се и то промијенити, јер подршка локалне заједнице много значи - казао је Равлић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана