Значајна улагања у србачке школе

Д. Ј.
Значајна улагања у србачке школе

СРБАЦ - Основна школа "Јован Јовановић Змај" из Српца спремно је дочекала ђаке на почетку другог полугодишта јер је у протеклом периоду уређена и обновљена захваљујући бројним донацијама.

Директор школе Славко Драгосављевић рекао је да су од Министарства просвјете и културе РС добили 11.500 КМ за уређење и санацију централне и подручних школа чиме ће се у великој мјери унаприједити наставни процес. Он је истакао да су добили 6.000 КМ за набавку намјештаја у школи у Српцу, око 4.500 КМ за санацију дијела крова у школи у Повеличу и око 1.000 за набавку пећи на чврсто гориво у подручној школи у Каоцима.

Он истиче да је тиме настављена обнова ових школа које су значајно сређене у протекле двије године.

- Школу у Српцу смо уз помоћ ресорног министарства и донатора опремили новим клима уређајима и прибором. Уредили смо двориште и фасаду на фискултурној сали, те адаптирали школски прилаз, подове у неколико учионица и просторију за ђачку ужину. И школа у Повеличу је добила нову столарију и фасаду а школа у Кобашу ново асфалтно игралиште - рекао је Драгосављевић. Он је подсјетио да је фирма "Колектор" донирала 11.000 КМ за кречење, санацију крова и изградњу новог потпорног зида у кругу школе у Каоцима, а уз помоћ начелника Српца Млађана Драгосављевића стигао је нови лаптоп. У протеклом периоду нови изглед добиле су и друге подручне школе које дјелују у њиховом саставу, попут оне у Ножичком, која је добила нову столарију захваљујући донацији кабинета предсједнице РС у износу од 20.000 КМ, као и теретану на отвореном и играоницу уз помоћ Министарства породице, омладине и спорта РС и Удружења грађана "Моје Ножичко".

- За сваку похвалу је и ангажман просвјетних радника школе у Ножичком који су прошле године помогли личним донацијама како би санирали оштећења на крову школе и створили нормалније услове рада - рекао је Драгосављевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана