Живи сјећање на најмлађег борца Требињске бригаде

Срна
Живи сјећање на најмлађег борца Требињске бригаде

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је данас служен парастос и положено цвијеће на споменик најмлађем борцу Требињске бригаде Војске Републике Српске - деветнаестогодишњем Александру Маслеши поводом обиљежавања 25 година од његове смрти.

Припадник Бобанске чете и замјеник команданта Драган Ристић рекао је новинарима да је Александар Маслеша био неустрашив борац и велики патриота који је оставио средњошколске клупе и дошао да се бори.
- Данашњим поменом истичемо Александра као најмлађег борца, али требамо наравно поменути све борце који су погинули бранећи Републику Српску и своја имена уклесали у њене темеље. Свима њима велико хвала и част нам је била са њима бити - рекао је Ристић.

Предсједник Скупштине Борачке организације Требиња Дејан Бодирога рекао је да је данашњи дан када се одаје почаст најмлађем погинулом борцу требињске бригаде уједно и тужан дан сјећања на најмлађе који су страдали у стварању Републике Српске.

Александар Маслеша се Бобанској чети придружио са непуних 16 година. Рањен је у септембру 1994. године на Борачком језеру код Коњица, а преминуо је на Војномедицинској академији у Београду 16. јануара 1995. године.

Цвијеће на споменик положили су чланови породице, градоначелник Требиња Мирко Ћурић, саборци из Бобанске чете, представници требињске Борачке организације као и других удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинког рата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана