Зимска школа физике у Требињу окупила 70 ученика из Српске и Србије

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- У Требињу је данас завршена зимска школа физике која је окупила око 70 ученика из Републике Српске и Србије који су имали прилику да ову област изучавају из различитих аспеката и унаприједе своје знање.

Професор физике у Основној школи "Вук Караџић" у Требињу Доброслав Слијепчевић рекао је новинарима да су ученици, осим теоријског аспекта, имали прилику да се упознају о експерименталним вјежбама које нису у могућности да виде у својим школама. Он је додао да су током пет дана зимске школе физике организоване цјелодневне активности, те похвалио ученике за истрајност и заинтересованост за учење.

Слијепчевић, који је и члан Друштва физичара источне Херцеговине, каже да су током овогодишње зимске школе физике младим талентима предавали гостујући професори из Српске и Србије, као и професори из Требиња. Међу ученицима који су похађали зимску школи физике, четврту по реду, био је ученик осмог разреда Основне школе "Вук Караџић" из Требиња Вук Јанковић, који је рекао новинарима да му је искуство стечено током школе много значило да унаприједи знање из физике, нарочито у експерименталном смислу.

Ученик деветог разреда Основне школе "Меша Селимовић" из Јање код Бијељине Драган Милановић рекао је новинарима да је учествовао на зимској школи физике да би проширио своје знање из ове области, те истиче да је стекао велико искуство, да му је било корисно и занимљиво. Организатор зимске школе физике у Требињу је Републички педагошки завод и Друштво физичара источне Херцеговине у сарадњи са Градском управом Требиње и Факултетом за производњу и менаџмент и Гимназијом "Јован Дучић", те Пословним системом "Свислајон"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана