"Зима у Фочи" - први пут клизалиште на тргу

Срна
Foto: Принтскрин

ФОЧА- Под новим именом "Зима у Фочи", новогодишње и божићне свечаности у граду на ушћу Ћехотине у Дрину обогаћене мноштвом нових садржаја, почеће у недјељу, 12. децембра, и трајаће до 3. фебруара.

Клизалиште на Градском тргу са мини "Зимзоградом", пливање за Часни крст у ријеци Ћехотини, позоришне представе, између осталих представа "Милунка Савић" Југословенског драмског позоришта из Београда, ломљење божићне чеснице, духовне вечери, изложбе стрипа и музејских фотографија, неки су од садржаја "Зиме у Фочи".

Ни ове године неће изостати Новогодишњи турнир у малом фудбалу, дочек Нове године на Градском тргу уз ансамбл "Боеми", Пијукање у Храму Светог Саве уочи Божића, Зимски вашар Дјечијег вртића "Чика Јова Змај" на Градском тргу и прослава Дана Републике.

Начелник општине Милан Вукадиновић рекао је да су одлучили да ове године, под новим именом, освјеже садржаје за празнике, да би програм био доступан свим узрастима.

"Почећемо 12. децембра са прославом 60 година Одбојкашког клуба `Маглић`, а затим слиједе Мини сајам креативаца, додјела пакетића у Храму Светог Саве, турнир у малом фудбалу, пригодне свечаности за Бадњи дан уз културно-умјетнички програм. Новина ће бити и ломљење чеснице у Храму Светог Саве, па позивам суграђане да у што већем броју дођу на вечерње богослужење да са нашом дјечицом прославимо празик на најљепши начин", навео је Вукадиновић.

У Фочу први пут долази клизалиште, које ће 10. јануара бити отворено на Тргу краља Петра, уз зимске кућице са храном и топлим напицима.

"Жељели смо да клизалиште отворимо крајем децембра, али ниједна кућа која изнајмљује клизалиште у том термину није била у могућности и први термин који је био слободан је 10. јануар, тако да ће клизалиште бити на Градском тргу од 10. до 31. јануара. Уз клизалиште, родитељи и сви остали суграђани моћи ће да се окријепе кафом, топлом чоколадом и другим напицима, као и храном, а ту ће бити и штанд Туристичке организације", рекао је Вукадиновић.

Након што је прошле године у Миљевини, на ријеци Бистрици, први пут одржано пливање за Часни крст, тај обичај заживјеће и у Фочи на ријеци Ћехотини.

"У сарадњи са Храмом Светог Саве, послије богослужења литијом ћемо отићи до мјеста гдје ћемо пливати за Часни крст, а то је прекопута Градског стадиона. Наравно, подржаћемо и Миљевину која је прошле године организовала прво пливање на простору наше општине", напоменуо је Вукадиновић.

Он је додао да ће и ове године организовати Светосавску академију, проглашење спортисте године, позоришне представе, међу којима представу Удружења "Породица" и ученика Средњошколског центра.

"Једноставно, имаћемо за свакога по нешто", закључио је начелник општине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана