Завршетак кружног тока у Бијељини код жељезничке станице за петнаестак дана

Срна
Завршетак кружног тока у Бијељини код жељезничке станице за петнаестак дана

Бијељина - Завршетак нове кружне раскрснице између улица Милоша Обилића, Сремске, Раје Бањичића и Живојина Мишића, односно, на правцима из центра Бијељине према Обраској и Црњелову, али и према Брчком и Рачи, очекује се за петнаестак дана, саопштено је данас из Градске управе Бијељина.

У саопштењу се наводи да ће површина 13. кружне раскрснице у Бијељини бити 2.100 метара квадратних, а радови вриједни 250.000 КМ, осим изградње саобраћајнице, укључују замјену подземних инсталација, изградњу тротоара и постављање јавне расвјете.


“Ово је 13. кружни ток у нашем граду, који ће побољшати безбједност и убрзати саобраћај на градским улицама”, истакао је начелник градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине Томица Стојановић, додајући да анализе показују да је безбједност саобраћаја на кружним токовима много већа у односу на обичне раскрснице.

У саопштењу се наводи да је у току изградња двије пјешачко-бициклистичке стазе, у Улици краља Драгутина у насељу Пет језера и према Поповима.

Стојановић је истакао да је у насељу Пет језера остало још да се изгради 250 метара стазе и додао да ће то бити од великог значаја за пјешаке и бициклисте у овом дијелу града.

“У Поповима градимо стазу дужине 1.250 метара дужине и ширине метар и по, од фабрике обуће жКондорж па до уласка у ову мјесну заједницу, што ће највише користити радницима фабрике који свакодневно иду на посао овим правцем”, појаснио је Стојановић, додајући да је вриједност радова стазе према Пет језера 25.000 КМ, а према Поповима 70.000 КМ.

У току су и радови у Рачанској улици, који су повезани са изградњом канализационе мреже.

“Тренутно се постављају шахтови на кружном току, након чега ће почети радови на увезивању у канализациони систем у Улици Српске добровољачке гарде”, навео је Стојановић.

Он је истакао да се “врши и припрема коловозне конструкције, постављање ивичњака и шахтова у Улици 27. марта, након чега ће почети асфалтирање и у овој улици”.

“Цјевоводи и канализациона мрежа у овом дијелу града постављани су на великој дубини, што је продужило трајање радова”, појаснио је Стојановић.

У граду је недавно асфалтирана Улица Николе Спасојевића, дужине 260 метара, у шта је уложено око 200.000 КМ из градског буџета путем пројекта изградње канализације.

“Такође, на овом подручју је и Дринска улица, гдје ће се, осим асфалтирања, радити и тротоар, што ће укупно коштати око 100.000 КМ”, најавио је Стојановић.

Радови у Бијељини изводе се у складу са програмом активности градског Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине за 2018. годину, напомиње се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана